Vinspalten: Hvit eller rød måned 

0

Vinspalten: Hvit eller rød måned  

Tekst: William Bakke Engvig

Du tippet sikkert rett – her er det ikke snakk om å tørrlegge seg i et forsøk på å skryte til alle hvor flink man har vært av å la være å drikke alkohol. Vær du trygg. Det er jo tross alt et gammelt fransk uttrykk som heter: «Ikke stol på de som ikke drikker vin». 

Nå som det er sagt kan vi titte på godsakene som jeg har plukket opp i min røde måned. La tennene bli røde og tungen bli blå, her skal det smakes rødvin nå. Et lite offer for å nyte naturens nektar. Det er nok ikke ett av de anbefalte «fem om dagen»-tingene, men det har visstnok mange fine helsemessige fordeler. Sett at du ikke styrter i deg alt på en kveld, men det gjør du vel ikke? 

På tide å bli sexy ved å sprette den første flasken. Det vi har her er en økologisk spanjol fra Navarra-distriktet. Bodegas La Casa de Lúculo er selveste produsenten her og jeg tenker: «mi casa es su casa», så dermed nøles det ikke å sprette korken. 


Cátulo
 Tinto Garnacha 2016 

Nå som dødens kyss er gitt (flasken er åpnet) begynner ting å skje. Førsteinntrykket er jo bra. Et fint utseende og økologiske ting på gang i det indre. Fortsetter spenningen mon tro? 

Pris: 119,90 kroner. 

Druer: Garnacha 100 Prosent. 

Farge & lukt: Rosa og blå-preget rødfarge. Dufter friskt trevirke, røde bær og et hint av eukalyptus.  

Smak: Slank kropp med intens syre og bitterhet. Sure og umodne kirsebær med en kort ettersmak. 

Konklusjon: Litt voldsom i munnen. Innsmigrende duft men den leverer for lite. Denne har litt å gå på i henhold til en rikere og mer behagelig smak. Spennende i starten, avslutter kjedelig. 

Karakter: D 

 

 

 

Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit 2016 

Aaaaalright. Vi drar nordover på andre siden av Pyreneene og sier “bonjour”. Vi befinner oss i Rhône-dalen og har her fått en flaske til å representere plassen. Fra Delas & Frères er det nok en rødvin på G. 

Pris: 144,90 kroner.  

Druer: Grenache 10 prosent & Syrah 90 prosent.  

Farge & Lukt: Dyp og lett-fiolett rød. Noe duft av våt ull. 

Smak: Fin og overaskende lett med hele 14 prosent alkohol. Behagelig syre som snerper seg fint rundt tungen. Medium lang ettersmak.  

Konklusjon: Grunnleggende bra, men savner en litt mer sjenerøs opplevelse av det Rhône pleier å tilby. Om det så skulle være en mer animalsk eller fruktig smak, så hadde denne kunnet løftet seg opp betraktelig. Her er rødvinen du har lett etter til joikakakene dine med tyttebær. 

Karakter: C 

Vel, nå tenker du kanskje at rødt er det nye hvite, og dedikerer deg til å støtte denne fine personlige revolusjonen hvor man ikke trenger å brife hvor mye rødt man spiser eller drikker. For det er jo litt showoff-tendenser i hvite måneder, men sånn sett blir det mer kontraproduktivt for eget image om man skulle ha den samme oppmerksomhetstrangen i en rød måned. Til tross for et personlig mål om å bli bedre kjent med for eksempel forskjellige dyrekjøtt og viner, så kan man fort bli fremstilt som en kjøttspisende alkoholiker. Tenk litt på dette før du setter deg selv på denne stien mot et ypperlig selvrealiseringsmål.  

Med dette så ønsker jeg alle en fin rød måned! 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.