Vil sette rekord i verdens lengste frokostbord

39

Visjonene for fadderfestivalen 2018 ligger allerede klare, nå gjenstår det bare å sette liv i alle ideene.  

 – Jeg har et mål om å servere gratis frokost til alle studentene i Stavanger. Da vil jeg sette opp et langbord langs gågaten her. Det vil jeg prøve med mine samarbeidspartnere, som jeg allerede har snakket med om ideen, forteller faddersjef 2018 Kim Roger Andersen. 

Dersom langbordet blir over 550 meter langt, og mange nok studenter møter opp for å få seg frokost – kan dette bli en verdensrekord i verdens lengste frokostbord. 

Den forrige rekorden ble satt i Bodø 2016, hvor de hadde mat nok til 2400 mennesker spredt utover et over 500 meter langt frokostbord. 

Dette ønsker han å gjøre for å gi noe gratis til studentene, slik at ikke alt koster penger. 

– Når du kjøper en fadder t-skjorte, så må du betale mer og mer i løpet av uka med alle festene. Jeg kommer til å være veldig på det at vi skal få et felleskap på universitetet, det skal ikke koste flesk. 

Faddersjefen har allerede mange ideer og tanker om hvordan neste års festival kan se ut. Med kortene tett til brystet, lufter han noen av dem.  

 

Tenker annerledes

Høsten 2015 ble han med i studentparlamentet som vara. Nå har han sett hvordan Christian Pettersen jobbet som faddersjef i to år, og Silje Reitan i ett.  I mellomtiden var han selv opptatt av å arrangere andre arrangementer, som Norges største karrieredag for norsk hotellhøgskole. 

– Jeg har en helt annen måte å tenke på enn dem. Så nå skal det bli artig å prøve selv å gjøre det bedre, forteller Kim Roger, som begynte tidligere med arbeidet sitt enn de to tidligere faddersjefene. 

Han ble valgt til å være faddersjef den 12 mai, og siden den gang har han brukt sommeren til å planlegge fadderfestivalen 2018. Ved å begynne planleggingen tidligere, mener han at fadderfestivalen kan bli bedre. Allerede i starten av oktober presenterer han fadderstyret.  

Bare denne uka hadde han 8 intervjuer til fadderstyret. 

– Denne prosessen startet jeg mye tidligere enn andre. Jeg oppfordrer folk til å komme å prate med meg før de sender en søknad. Altså du kan lese mye fint på en CV og i en søknad, men til syvende og sist er det hvordan folk er som person, engasjementet og om de brenner for dette som gjelder. Det føler jeg ikke gjennom en CV – det føler jeg når jeg prater med dem. 

Han har også planer om å inkludere studentene på studentparlamentet mer i fadderuka, slik at de blir synligere for studentene. 

Når SmiS møter han, kommer han rett fra møte med hovedsponsoren for neste år. 

– De var veldig positive. De syntes det var utrolig bra at jeg var tidlig ute, fordi det har de savnet før. I morgen skal jeg i et møte med hovedsponsoren fra i år, DnB, for å prate om mulighetene for å gjøre det enda bedre til neste år. Så det er dette jeg legger i at jeg bruker tiden min flittig i starten, og ikke bruker et halvt år på å sette sammen et styre og holde første styremøte i januar. Jeg ønsker å gjøre den prosessen mye kortere, sier han. 

 

Frieri til de andre studiestedene

Han har planer om å fri til BI, Noroff og VID for å få til et bedre samarbeid under fadderuka. 

– Jeg har vært i kontakt med prosjektleder og leder for BI, for å høre om et mulig bedre samarbeid allerede før de velger sine faddersjefer. Det er på bakgrunn av at en faddersjef der er litt annerledes enn hos oss. Jeg er i et lønnet verv fra Stavanger og universitetet, en stilling som blir opprettet for å få fadderfestivalen til å gå. Det er ikke de andre. De har frivillige verv og skal ikke velges før i oktober/november. Nå er det viktig for meg å ta kontakt med lederne som sitter i de ansvarlige styrene for å legge frem min visjon og ide, så får de legge føringene til sin faddersjef. 

Han har allerede fått positive vibber fra BI. Tidligere har studenter fra de andre skolene i området fått lov til å bli med på avslutningsfesten og de andre arrangementene utenfor campus. 

– Jeg ønsker at de skal bli en del av fadderfestivalen. Jeg kommer til å fri til dem, som det kalles, og gi dem en styreplass i lederteamet hvis det skulle bli aktuelt, slik at de også får bli med på planleggingen i året som kommer. 

– Jeg tror det er viktig for Stavanger og for fylket at vi samkjører om festivalen, i stedet for å ha forskjellige hatter å sitte rundt på. Og det tror jeg er positivt for Stavanger, at det er universitetet som tar den ballen når vi er såpass store og har et såpass stort regnskap og budsjett.  

 

DDE som åpningsnummer

Årets fadderfestival hadde et budsjett på 2,4 millioner kroner. Kim Roger satser på å ligge rundt den samme summen, men håper på å kunne ha et budsjett på rundt 3 millioner kroner.  

– Derfor begynner jeg tidlig med sponsorer, fordi jeg vet at det er så mye jeg trenger med alle artistene og alt jeg ønsker å få til. 

– Jeg har holdt det litt hysj-hysj, men siden jeg gikk inn i vervet har jeg visst hvem jeg ville ha til å være den første artisten som skal åpne fadderfestivalen 2018 etter åpningsseremonien. Da er det ingen andre artister i Norge som kan lage bedre liv enn DDE. Jeg var tidlig i kontakt med dem for å avtale en pris som var rettferdig for begge parter. Nå mangler bare kontraktsigneringen, alt det andre er klart. 

Han holder tett på kortene, og vil ikke røpe mer enn det. Han ønsker å holde på spenningen for både nye og gamle studenter. 

– De har mye å glede seg til. 

 

Pratet med kongeparken

Han har ikke satt seg noen fysiske mål for å slå rekorder, men går inn for å gjøre fadderfestivalen så bra som mulig for de som har lyst til å bli med. Det viktigste er at de føler seg inkludert og får en fin, trygg uke. 

Under fadderuka vil han få flere studenter opp på campus, og inn i teltet. 

– Vi setter opp et stort telt på campus, men jeg føler at det kanskje blir brukt litt lite. På mandagen og fredag er det store ting som skjer med åpning og avslutning. Men så er det tre dager mellom hvor det skjer lite på universitetet.. Jeg kommer til å legge opp til at også onsdag blir en aktivitetsdag på universitetet for å samle ting på campus. Også vil jeg bruke mer tirsdag og torsdag på å flytte campus ned til byen, for å vise at studentene finnes.  

Allerede nå har han også vært i kontakt med en aktør for å få til en av hans visjoner. 

– Jeg snakket med dem om tanken sammen med Eventi. Det er gjennom Kongeparken, hvis jeg ikke skal røpe for mye, kan du tenke hva de står for. Jeg vil ha mer opp på universitetet som kan sette livet i gang etter mørket faller. Så vi blir å utvide området på universitetet, altså ikke bare ha alt i fadderteltet, vi kommer til å se på andre muligheter på universitetet for å sette opp enkelte ting som kan være like artig som en vannsklie eller et badebasseng.  

Hvordan har universitetet reagert på denne visjonen? 

– Jeg har ikke snakket med dem enda, sier han smilende. Jeg har jo nettopp startet. Jeg kommer til å være veldig ærlig mot universitetet og si hva jeg tenker, og så vil jeg høre på hva de tenker. Jeg skal ikke ødelegge noen områder eller noe slik. Jeg tror vi begge tenker at vi må bruke universitetet for det det er verdt, og campus i sin helhet. Nå er det ikke snakk om at jeg skal sette opp to svære telt til, det er snakk om å ta et område, en parkeringsplass og gjøre det om til et livlig sted for å få litt mer ting som skjer på campus. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.