Vil ha studentenes mening om fremtidens by

0
Inger Hanne Vikshåland, kommunikasjonsrådgiver for Smartbyen Stavanger og Mette Fossan, Innovasjonsrådgiver i Sandnes kommune. FOTO: KJETIL BROMS

Vil ha studentenes mening om fremtidens by

I dag åpner Nordic Edge dørene på Stavanger Forum. Med 180 foredragsholdere og tett i tett med aktører på messegulvet blir løsninger for fremtidens by vist fram og grublet over tre dager til ende.

Tekst og foto: Kjetil Broms

Nordic Edge Expo skal fungere som en møteplass mellom offentlig sektor og det private næringslivet. Messen er den største i Norden innen såkalte smartbyer, altså byer basert på fremtidens teknologi, innovasjon og muligheter. Opplegget er todelt. På gulvet i Stavanger Forum er det satt opp en mengde stands, der 300 utstillere fra inn og utland vil presentere sine visjoner og produkter. Blant de er Telenor, Lyse, Kolumbus og Microsoft. I tillegg vil 180 foredragsholdere gå på scenen for å dele sin kunnskap.
Karina Lavik, kommunikasjonsrådgiver
i Nordic Edge expo

Vil lokke studentene med

Kommunikasjonsrådgiver i Nordic Expo, Karina Lavik, håper at også studentene finner veien til Stavanger Forum tirsdag.
– En smartby handler om et bredt spekter av ting, og i programmet er det blant annet mye som handler om utdanning. Studenter er menneskene som skal bo i disse byene i mange år fremover. Så dette er en anledning for studentene til å være med på denne utviklingen, og se hvordan deres hverdag i byer kommer til å utvikle seg. Vi tilbyr en egen pris til studenter, der de får tilgang til hele programmet, alle tre dagene til lavere pris, sier hun.

Viktige meninger

Både Sandnes og Stavanger kommune er på plass, med store installasjoner på utstillingsgulvet. Her vil kommunene presentere løsninger for å bedre lokalmiljøet. Begge kommuner har hentet inspirasjon fra lokalmiljøet i sine utstillinger, med henholdsvis prekestolen og svømmeanlegget Gamlingen i Stavanger som tema.
– For oss er dette en mulighet til å treffe mange vi ikke har kontakt med ellers. En flott anledning til å få viktige og gode tilbakemeldinger fra folk, sier Mette Fossan, Innovasjonsrådgiver i Sandnes kommune. Inger Hanne Vikshåland, kommunikasjonsrådgiver for Smartbyen Stavanger, fortsetter:
– Det er selvfølgelig veldig viktig for oss å høre hva studenter mener, og det er meninger det er viktig å lytte til.
– Dette er en møteplass for de forskjellige aktørene. Så hvis det er studenter som har ideer eller kanskje til og med produkter og løsninger de har lyst til å vise fram, så er dette stedet å gjøre det på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.