Vil få lytteren til å føle noe

0

Han er både personlig og utleverende på sitt kommende debutalbum. Med en norsk blanding av soul og R&B ønsker Ole M. «Mino» Aagenæs at lytteren skal sitte igjen med en meningsfull opplevelse.

Tekst og foto: Ine Espevik Larsen

Aagenæs har levd av musikken siden 2005. 32-åringen fra Bærum har jobbet med flere av landets mest kjente hip hop-artister samt stått på scenen under en rekke humorarrangementer. I 2008 sang han refrenget på Karpe Diems «Stjerner», og siden har han produsert musikk for både Madcon og Jaa9 & OnklP. Endelig er tiden inne for å tre ut av skyggen og utgi soloalbum under artistnavnet «Mino».

Musikk som ventil
For fem år siden fikk Mino diagnosen bipolar lidelse.
– Jeg ble lagt inn flere ganger, og det var et vendepunkt som fikk meg til å endre hvordan jeg levde livet mitt, sier artisten.

mino2
Musikken bruker han som en ventil til å få ut de vonde følelsene, noe som er et gjennomgående tema på den kommende plata. Men selv om tematikken er tung, bærer sangene preg av håp.
– Det er ikke depressiv musikk. Jeg vil vise at det går an å komme seg på beina igjen etter vanskelige opplevelser, bare man har den rette innstillingen, sier Mino.

«Etter at folk har hørt musikken min er det ikke et mål at de skal si å, så flink du er, men heller fortelle at de har hatt en meningsfull opplevelse”

Selv om han er nokså utleverende gjennom tekstene, prøver han å formidle på en generell måte.
– Istedenfor å fortelle at jeg opplevde sånn og sånn, så prøver jeg å gi et bilde på følelsene. Slik kan folk relatere sangene til sitt eget liv, forteller musikeren.

Videre kan han røpe at musikken har en organisk sound, og at det er ordentlige instrumenter og et skikkelig håndverk. Mino legger stor vekt på å skape følelser som oppstår i møte mellom publikum og artist.
– Etter at folk har hørt musikken min er det ikke et mål at de skal si å, så flink du er, men heller fortelle at de har hatt en meningsfull opplevelse. Musikk er jo følelser. Hvis man for eksempel plutselig hører en sang man digget under en sydentur i 2003, gir den deg et flashback til den samme stemningen man hadde den gangen, sier 32-åringen.

Allsidig
I tillegg til å jobbe med flere av Norges største hip hop-artister, har Mino jobbet mye innen humorbransjen. I disse dager står han på hovedscenen sammen med komikere som Otto Jespersen og Hans Morten Hansen.

«Man er nesten helt nødt til å være allsidig for å greie seg. Derfor prøver jeg å lære noe nytt av alt jeg er med på»

I tillegg har han turnert med Bye & Rønning, Kristian Valen og vært musiker under det noe kortlivede talkshowet til Anne-Kat. Hærland. I månedsskiftet november/desember bidrar Mino musikalsk i forestillingen til Linda Øye, «Åpen dag på lukket avdeling».
– Hun har opplevd litt av det samme som meg, med det å bli innlagt. Dette er et en rød tråd i forestillingen, både gjennom min musikk og hennes historier, forteller Mino.

Han understreker viktigheten av å ha flere bein å stå på som musiker.
– Man er nesten helt nødt til å være allsidig for å greie seg. Derfor prøver jeg å lære noe nytt av alt jeg er med på, sier artisten.

Mye i vente
Det er en spennende vår i vente for Mino og bandet. I mars drar de til et musikkonservatorium i Vietnam. Der skal de ha en slags kulturutveksling med de vietnamesiske studentene, og delta i både workshops og konserter. Albumet forventes å bli ferdig rundt påsketider.
– Det tar jo litt tid når man vil gjøre det ordentlig. Produsenten Andre Viervoll hjelper meg med å skape en rød tråd. Det er en fin prosess, og han er veldig flink. Så får folk selvfølgelig dømme selv om de liker det, men jeg har en god følelse, sier Mino.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.