VID-studenter var uvelkomne under fadderuken i fjor

0

Under fadderfestivalen i fjor ble studenter fra VID mobbet av studenter ved UiS. Dette til tross for at de var invitert til å delta.

Under velferdstingmøtet i Oktober kom det frem fra VID-representantene at flere studenter fra VID i Sandnes følte seg mobbet og utstøtt av studenter fra UiS under fadderfestivalen. Dette gjaldt hovedsakelig den siste dagen da studentene var spesielt invitert til avslutningsfesten.

– Folk ble mobbet i fadderteltet, fordi de ikke hadde Fadder-t-skjorter og var fra VID, sier den nye faddersjefen ved UiS, Kim Roger Andersen.

Faddersjef, Kim Roger Andersen, reagerer på at hendelsene ikke ble nevnt i rapporten fra Fadderuken.

”Dere har ikke noe å gjøre her, dere er ikke studenter ved Universitetet” var en av kommentarene som ble slengt til VID-studentene. Tilfeller av personangrep ble meldt fra om.

Problemet ble verken rapportert eller gjort noe med da det oppstod, men heller holdt litt skjult, ifølge Andersen. VID-representant Janne Øksnevad ønsker ikke kommentere saken, da de ønsker å legge det hele bak seg. Andersen ser alvorlig på saken og stiller med flere tiltak for å unngå at situasjonen gjentar seg neste gang.

– Vi kan ikke ha et dårlig syn på studenter fra andre skoler. Vi må se menneske for menneske, sier han.

Andersen møtte selv representantene fra VID etter velferdstingmøtet i Oktober for å diskutere hva de kan gjøre for å forbedre neste festival.

– Et av tiltakene er at vi ønsker å gi VID-studentene tilgang til hele festivalen, på lik linje med UiS-studentene. Samkjører vi festivalen med VID, vil flere av problemene falle bort, blant annet problemet med mangel på t-skjorte.

– Vi kommer også til å gå grundig inn for å informere fadderlederne om hvordan de kan håndtere mobbing og hvordan være mer medmenneskelig, forteller faddersjefen.

 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.