– Vi har en stor jobb å gjøre

0

Onsdag formiddag besøkte Trond Giske lærerstudentene ved Universitetet i Stavanger for å holde foredrag om lærernes rolle i fremtiden.

– Vern om lærertittelen. La bare de med pedagogikk få kalle seg lærere, sier leder i Pedagogstudentene Stavanger Jørgen Jakobsson til Trond Giske.

Jakobsson anbefaler også å fokusere enda mer på fagdidaktikk og pedagogikk, da det er det som er mest essensielt ute i arbeid.

 

Får råd fra studenter

Den muligens kommende kunnskapsministeren var onsdag på besøk ved universitetet, og tok seg da tid til å snakke med Jørgen Jakobsson, Line Siggerud og Thomas Hauge, som alle er med i lokallaget til Pedagogstudentene

Giske mener læreryrket er det viktigste i samfunnet, og er på UiS for å få råd til hvordan gjøre det mer attraktivt og interessant å bli lærer.

Pedagogstudentene hadde i forkant av møtet laget seg en liste over temaer de ville ta opp med Giske. De fikk en liten time alene med han før politikeren måtte videre for å holde foredrag.

Vil heve statusen til pedagogene

På spørsmål, fra SmiS, om hva han ønsker å gjøre for studenter generelt, er det spesielt tre saker han setter høyt.

– Vi vil ha flere studieplasser. Antallet som nå fikk nei i hovedopptaket har økt med 10 000 siden nåværende regjering overtok. Det viktigste vi kan gjøre i en tid med høy ungdomsledighet er å gi folk utdanning.

Giske legger til at nok studentboliger vil være en prioritet, samt å heve undervisningsstatusen.

– Det må være like meritterende og statusbyggende i en akademisk karriere at du er god til å undervise studenter, som at du er god til å forske.

Han mener det er en stor jobb å klare å minske frafallet i studiene, men at å heve statusen til forskjellige yrker, spesielt pedagogyrkene, vil ha en stor innvirkning på dette.

 

Pssst. SmiS informerer om at Jørgen Jakobsson også er styremedlem i SmiS-styret.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.