Vi bør omdøpe Ben Affleck til BatFleck

0

Batman v Superman- Dawn of Justice
Fire
Film: Batman V Superman
Skuespillere: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams
Regi: Zack Snyder
Sjanger: Action / Eventyr / Fantasy

Anmeldt av Christer Ulseth

Batman v Superman. Den etterlengtede kampen mellom det gode og det gode. Kampen som alle tegneseriefans vil ha svar på. Kampen som alle action-interesserte vil se. Greier den å vinne kampen om kinopublikummet?

Batman V Superman: Dawn of Justice starter i Man of steel sin siste akt. Man ser hvordan kampen mellom Superman og General Zod utarter seg for befolkningen i Metropolis. Man møter En bredskuldret eldre utgave av Batman i form an Ben Affleck. Han gjør seg veldig bra som en eldre litt mer distingvert Batman. Han håndterer både action og monologer som Batman veldig bra. En kjærkommen nyhet da man ikke helt er sikker på hvordan Ben Affleck skal gjøre det med tanke på hans renommé innen tegneseriens filmverden. Men denne anmelder synes definitivt at man nå bør omdøpe Ben Affleck til BatFleck. Det funker, både omdøpingen og Batfleck i filmen. Superman i Henry Cavills skikkelse gjør seg fortsatt som Superman. Han fortsetter jobben han startet i Man of Steel og gjør seg fortsatt bra i rollen. Cavill gjør seg virkelig som Superman, han fortsetter å levere en god rolle og gir Superman den selvsikkerheten og sårbarheten han skal ha. Har man sett/Lest Frank millers The Dark knight returns så kan man se at Zach Snyder har blitt inspirert. Historien er lik men ikke en direkte kopi. Atmosfæren er veldig lik som i tegneserien. Hvis man vil ha mer av batman v superman burde man sjekke ut Frank MillersThe Dark Knight returns. Enten i tegneserieform eller animasjon.

Batfleck og Cavill gjør seg bra sammen på skjermen. Lex Luthor i sin originale utgave med hår spilt av Jesse Eisenberg er lik rollemessig som de fleste Eisenberg-roller er. Han spiller Lex Luther bra men ganske likt som han spiller de fleste karakterene sine. Nølende, usikker men i denne filmen er det blandet inn litt ond hensikt. Gal Gadot som Wonderwoman er en fin rolle, man ser ikke mye til henne i filmen men de delene der hun dukker opp, gjør hun det bra.

La meg gjøre det enkelt, Filmen er god. Veldig god. Liker du Batman? Se den. Liker du Superman? Se den. Liker du action? Se den. Batman V Superman: Dawn of Justice oppfyller alle de ønskene man hadde om denne filmen. Det er en fin intro til resten av det kommende universet (Aquaman, Wonder woman, The Flash, Justice League++) for min del så er mangler det litt på å kunne få en skikkelig 6er. Musikken er ikke den beste filmmusikken synes jeg. Det går litt treigt til tider. Den beste delen av filmen uten å røpe noe er tredje akt. Alt i alt så føles det mer enn noe ut som en intro til Justice League filmen. Den kunne med helle vært delt opp i to filmer da det er såpass mye som skal introduseres men den gjør det bra. Den fungerer bra som en intro men den mangler litt mer kjøtt i midten for å nå helt opp. For folk flest vil dette være en 5er. For de av oss som er litt mer nerdete og med det så mener jeg meg selv så blir det en 4er. Man får mye men mangler litt. Den holder seg til tegneserieuniverset. Den gjør at jeg gleder meg veldig mye til at resten av DC-universet skal komme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.