Vellykket utgave av What’s Brewing

0

Denne helgen valfartet ølhunder fra Østlandet og utlandet til Tou Scene i Stavanger.

For fjerde gang gikk What’s Brewing av staben denne helgen. Med hele 39 ulike bryggeri og rundt 150 forskjellige øl-typer, var utgangspunktet strålende for alle lokale og tilreisende deltakere.

Temaet for årets utgave var totalitært regime, med frivillige og arrangør kledd opp deretter. Med en lånt tanks fra Rogaland Krigshistorisk Museum var utvilsomt temaet vel gjennomført.

– Lokalene bidrar til noe spesielt

Blant bryggeriene som hadde tatt turen, var Alesong Brewing fra Eugene, Oregon i USA. Det er andre gang de er i Stavanger for å vise frem ølet sitt på What’s Brewing. Bryggerimester og medeier i Alesong Bewing, Brian Coombs, var strålende fornøyd med festivalen.

– Det er alltid moro i Stavanger. Vi selger veldig lite øl i Norge, men for oss er dette mer enn bare business. Dette er en unik mulighet for oss til å treffe andre ølbryggeri fra hele verden, forteller Brian.

Han skryter også av Tou Scene, og mener lokalene bidrar med å gjøre What’s Brewing spesielt.

Få lokale bryggerier

Kun to lokale bryggeri hadde fått innpass på festivalen, Yeastside og Lervig. Sistnevnte har de siste årene etablert seg som et av Norges mest kjente mikrobryggeri. For nyetablerte Yeastside, er det derimot stort å være en del av What’s Brewing.

– Det er helt utrolig å se navnet vårt ved siden av alle de andre kjente bryggeriene. Vi er veldig glad for at vi får vise frem ølet vårt på denne internasjonale scenen, sier bryggerimester i Yeastside, Craig Norman. Det var utvilsomt praktisk for bryggeriet, som holder til på Fermenten på Storhaug, bare noen hundre meter fra Tou Scence.

Mye tyder på at årets What’s Brewing ble en suksess. Det bør utvilsomt være et skremmeskudd for bartebyen i Trøndelag. Det skal mer til enn et par mikrobryggeri for å bli Norges ølhovedstad. Med unik øl fra hele verden, og mat fra blant annet Ostehuset og Idsøe, er trolig What’s Brewing Norges heftigste ølfestival.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.