Vanja og Sonja og Masha og Spike

0

vanja_pressebilde

Anmeldt av Mia Langås Flåta
Pressefoto

Vanja og Sonja og Masha og Spike er en Tsjekhov-inspirert komedie hvor vi møter søskenparet Vanja og Sonia som fremdeles bor i barndomshjemmet. Deres søster Masha kommer hjem fra Amerika, hvor hun arbeider som skuespiller. Med seg på lasset har hun kjæresten Spike.

En svært realistisk, vakker og sjarmerende scenografi. Nesten så man har lyst til å flytte dit selv. Lys og lyd hjelper også mye for å sette oss i rett stemning. Vanja og Sonja er Masha og Spikes rake motsetninger. Masha er den som jobber for at arbeidsløse Vanja og Sonja skal kunne beholde huset. Allikevel blir hun ikke godt omtalt av Sonja. Det er ikke en eneste karakter i stykket som er uinteressant.

Dette er en forestilling med mye kropp, sjarm og voodoo.

Illusjonen av tjernet er like klart for publikum som skuespillerne. Scenografien gjør nok mye for at man fort blir dratt inn i stykket. Lite i dette stykket er teatralsk, og det er lettere å relatere seg til handlinger og følelser på scenen. Heldigvis.

Jobben med oversettelse og det å få stykket til å fungere i Norge er gjort på en ypperlig måte. Både humoren, faktaene og referansene sitter som et skudd. Etter å ha latt stykket fordøye et par dager sitter man igjen med et fint minne om at dette var et bra stykke som gjerne kan ses igjen om ikke så altfor lenge.

Rogaland Teater kan være stolte over å ha Vegard Hoel med på laget.

Stykket spilles på Rogaland Teater fra til 18. mars.

fem

Av: Christopher Durang
Til norsk ved: Michael Evans og Vegar Hoel
Regissør, scenograf og kostymedesigner: Vegar Hoel
Dramaturg: Michael Evans
Lysdesigner: Thomas Bendiksen
Maskør: Jill Tonje Holter

Medvirkende: Nina Ellen Ødegård, Marko Kanic, Silje Salomonsen, Mette Arnstad, Roar Kjølv Jenssen, Ingrid Rusten

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.