Valgvinneren: – Jeg har ikke ord

0
Environmentalist vant valget. Her er listeleder Jakob Ryen.

Environmentalist har klatret høyt siden fjorårets valg, og stakk av med valgseieren med 25,24 prosent av stemmene.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si. Jeg har ikke ord, sier listeleder Jakob Ryen i EnvironmentaList, som ble årets studentvalgvinnere.

Dette er Ryens andre valgkamp for EnvironmentaList. I fjor hadde de færrest stemmer, og havnet på parlamentet med kun to mandater etter en oppslutning på 9 prosent. Han beskriver en kaotisk valgkamp i år.

– Vi hadde et møte første dagen i valgkampen, og la en valgkampstrategi, som gikk ut på å gå til forelesningene, og å stå på stand sammen med StOr. Det har vært viktig for oss, for StOr har gitt studentene muligheten til å stemme på stand.

– Hadde ikke forventet seier

For Ryen betyr flere mandater på parlamentet at de får gjennom flere saker, og at listen står sterkere.

I tillegg har Ryen hatt en egen valgkamp hvor han har gått til folk personlig for å sanke personstemmer til seg selv.

– Jeg oppfordret også de andre i listen til å gjøre dette. Jeg tror mange har stemt på meg fordi de kjenner meg, og vet at jeg engasjerer meg.

– Var det forventet at dere ville få så gode resultater?

– Jeg har vært positiv helt fra starten. Jeg kjenner mange som vet at jeg er engasjert, og det tror jeg har betydd mye. Jeg hadde ikke sett for meg seier. Men dette er jo en veldig god nyhet, sier Ryen.

LES MER: Rekordoppslutning på årets studentvalg

Miljøvennlig politikk

– Siden vi ble en liste har vi kjempet for kildesortering, som nå er godt på vei inn på campus. Nå skal også UiS bli miljøtårn-sertifisert. Vi har ikke gjort dette alene, men nå har vi endelig fått saken gjennom i parlamentet, fortalte Ryen til SmiS før valgkampen.

Nøkkelsakene til EnvironmentaList:

– Rimeligere og sunn mat i kantina.
– Grønne tak. Takene til UiS brukes ikke i stor grad. De vil finne ut om eksempelvis de som studerer byplanlegging kan finne ut om takene kan brukes til videre kunnskap, gi bedre luft på campus osv.
– Miljøtårnsertifisering.
– Elektronisk pensum.
– Bedre det psykiske helsetilbudet på universitetet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.