VALG: 72 kandidater fra 30 studieretninger

0
FOLKSOMT: Noen av de 72 kandidatene i snakk. (Foto: Philip Andre Bergset)

Ved årets studentvalg stiller 72 kandidater fordelt på 5 lister til studentvalget. Stor satser stort for å øke valgdeltakelsen. 

Studentvalget avholdes mandag 21. til torsdag 31. oktober og er åpent for alle studenter ved UiS. I fjor stilte fire lister, som alle er representert i parlamentet.  

– Det har vært manglende engasjement fra studentene generelt, sa daværende StOr-leder Cathrine Sønvisen før studentvalget i fjor. I år har organisasjonen jobbet intensivt for å engasjere flere til valget. 

– Vi begynte allerede i juli, sier Mahnoor Raja, nestleder for læringsmiljø i StOr. 

Hun og StOr har arbeidet i flere måneder med å engasjere enda flere kandidater. Nå synes resultatene av arbeidet. I år er det 5 lister og 72 kandidater som kjemper for de 19 plassene i parlamentet, og Raja håper du bruker stemmeretten.

– Valgdeltakelsen er enormt viktig, og mitt mål er å øke den. Det viser at studentene bryr seg om sin egen hverdag, sier Raja. 

Flere studieprogrammer representert

Blant årets kandidater er en rekke studieretninger representert. Tyngst tilstedeværelse har statsvitenskap. Nesten en femtedel av kandidatene studerer dette. Blant andre studieretninger finner vi blant annet lektor i historie (5), industriell økonomi (4) og marin- og offshoreteknologi (3). 

STATSVITENSKAP PÅ TOPP: Ett av studiene peker seg ut, ellers er det god bredde. 14 har ikke oppgitt sitt studieløp.

– Det er stor bredde i studieprogrammene, bekrefter nestlederen for læringsmiljø.

“Ny” liste

I det nåværende parlamentet sitter to representanter fra ISU, fem representanter fra Teknat-listen, seks representanter fra Liberalmoderat liste og seks representanter fra Environmentalist.

I tillegg til fjorårets fire lister stiller også Sosialdemokratisk liste med Lawrence Dean Mulbah som førstekandidat. Lista har tidligere vært aktiv, men har i dag ingen representanter i parlamentet. 

Når de nå starter opp igjen stiller de med hele 19 kandidater. To flere enn International Students Union List, som har nest flest. Både Mulbah og de fire andre førstekandidatene stiller i den årlige debatten. I fjor var det to debatter, i år er det én. 

– Vi skal avholde den enda bedre enn i fjor, og håper mange stiller opp, sier Raja. 

Årets debatt avholdes tirsdag 22. oktober klokken 12 i AR-Ø130. 

Valget åpner mandag klokken 12, og stemmen kan du avlegge på stavangerstudentvalg.no 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.