Været bekymrer ikke faddersjefen

0
A

Fadderfestivalens åpningsdag preges av regn. Mye regn. Det bekymrer ikke lederen av Fadderfestivalen, som i år har valgt utendørs konsertområde. 

Slusene sto på vidt gap og vannet rant i elver langs stiene på universitetsområdet i formiddag. Den nytilsatte faddersjefen, Christian Hjelle, tror likevel ikke det skal sette en stopper for festlighetene som skal foregå på området denne uken.

– Litt bekymret er man alltid for været, men jeg tror det vil gå veldig bra. På kveldstid når det er konserter tror jeg ikke det blir noe problem, kanskje litt verre på dagtid. Vi har telt til de verste bygene, sier han. 

Hjelle tok over for fjorårets leder, Kim Roger Andersen, og vil nødig gå i samme felle som han. Fadderfestivalen gikk i fjor med et underskudd på over 620 000 kroner, og det er tatt grep for å sikre et bærekraftig arrangement i år. 

– Vi har blant annet litt ny infrastruktur, forteller Hjelle, og peker ut over konsertområdet som i år er under åpen himmel. 

Mindre alkoholfokus

Faddersjefen er stolt av årets program, som ifølge ham selv, er preget av alkoholfrie arrangementer. Såkalte alkoholfokus-frie arrangementer har nemlig fått større plass enn før. Bowling, kino, foredrag og rebusløp er blant arrangementene du finner på programmet. 

– Det var etter ShoT-undersøkelsen vi så at mange ønsket seg flere alkoholfrie arrangementer, og det har vi fått til, sier han.

Han trenger betenkningstid når han blir bedt om å trekke frem sine høydepunkter for årets festival.

– Det er så mange høydepunkter! En av hovedartistene er jo Kjartan Lauritzen, sier han og tenker seg om. 

Han trekker også frem rebusløpet som en favoritt. Her skal faddergruppene ha det gøy mens de gjør seg kjent i nærområdet. Blant annet universitetsbiblioteket og forskjellige nøkkelbedrifter. 

Blant foredragsholderne finner vi blant andre Karen Elene Thorsen, også kjent som “Fattig student”. Hun har gjort seg kjent på Instagram ved å finne smarte løsninger for å sikre gode og billige matalternativer for studenter. 

Dreven leder

Faddersjefen mener det er stas å få lov å lede festivalen, og var aldri i tvil om han skulle søke. 

Jeg så Silje Reitan åpne fadderuken i 2017, og syns det var så kult, forteller han.

Han forteller at han vurderte forskjellige verv, men at han ikke bare ville sitte i styret, men lede hele prosjektet. Da stillingsutlysningen for en ny faddersjef kom i vår, søkte han med èn gang.

Nå håper han at regnet gir seg, og at alle fadderbarn får en fin uke. Han mener det er viktig å huske at alle er i samme båt.

– Vær med fra dag èn. Vær deg selv, og slipp deg løs, avslutter han. 

Se hele programmet her. (Ekstern lenke)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.