Utvekslingsserien: En ukjent perle i Australia

0
Man kommer ikke utenom kenguruer når man drar på utveksling til Australia.

Lærerstudent Mathilde Marques (21) er på utveksling i Wollongong, Australia, hvor hun fordyper seg i kroppsøving.

Mens mange forbinder Australia med Sydney og Melbourne, valgte Marques å dra til østkystens Wollongong.

– Jeg synes dette universitetet burde fremmes mer blant studenter hjemme. Mange velger Sydney, mens denne perlen ligger bare én time unna, sier lærerstudenten.

Uvanlig å utveksle blant lærerstudenter

– Jeg er utrolig heldig som har fått dele denne opplevelsen med reisepartneren min, Bjørn, sier lærerstudenten.

Marques er på sitt tredje år på grunnskolelærerutdanningen for 5. – 10. trinn. Fordi det ikke er så vanlig blant lærere å reise på utveksling, var det vanskeligere å skaffe informasjon på forhånd.

– Vi ble sendt fra person til person på UiS, fordi ingen var helt sikre på hvordan det fungerte, sier lærerstudenten, som reiser sammen med klassekameraten Bjørn.

– Heldigvis falt alt på plass til slutt, men dette var kun måneder før studiestart. Derfor ble en del tatt på sparket, og før jeg visste det så var jeg her, sier 21-åringen.

Nye venner og opplevelser

Etter en del usikkerhet i forkant, var det verdt det da Marques først ankom landet «down under». Av universitetets 30.000 studenter, er faktisk halvparten av dem utvekslingsstudenter. Marques har fått venner fra både USA, Canada, Australia, New Zealand og Europa. I tillegg har hun reist til andre deler av landet, samt nærliggende Fiji og New Zealand.

– Det var skummelt å si ha det til foreldrene mine på flyplassen, men jeg har vært veldig heldig med reisepartneren min. Vi har utviklet et kanonbra forhold, og det er godt å ha noen hjemmefra som alltid er der, sier Marques.

Mathilde Marques (i hvit bikini, oppe til høyre) har fått venner fra hele verden under utvekslingen i Wollongong.

Krysser fingrene for eksamen

De største utfordringene har vært faglig og bosituasjonen.

– Rommet mitt er veldig skittent og gammelt, og jeg fant ut at det skal rives til jul. Likevel betaler jeg mer enn dem som bor dobbelt så bra, sier Marques.

Til gjengjeld ligger studentboligene ti minutter fra campus og rett ved stranda. Med kroppsøving på timeplanen opplevde Marques å havne i et anatomifag hun ikke følte seg kvalifisert til.

– La oss krysse fingrene for at jeg består eksamen, for jeg hadde virkelig ingen peiling på hva jeg holdt på med, sier hun.

I starten av semesteret melder alle seg opp til fag og når de ønsker å være på skolen. Ettersom Marques havnet noe bakpå, var flere fag allerede tatt.

– På det området foretrekker jeg Norge, hvor studentene møter opp til et ferdig opplegg, sier hun.

Med studentbolig rett ved stranda, er terskelen lav for å dra og surfe etter forelesning.

Trengte forandring

Lærerstudenten fikk hverdagen snudd på hodet da det ble slutt med kjæresten rett før jul, og trengte dermed en forandring.

– Jeg kjente på kroppen at noe spennende måtte skje. Jeg måtte komme meg vekk og utfordre meg selv, og hva passet vel ikke bedre enn et halvt år på den andre siden av kloden? Det var en rask beslutning som jeg ikke kommer til å angre på så lenge jeg lever, sier hun.

Til alle som vurderer å reise, har hun bare én ting å si:

– Do it!

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.