Utveksling: Med surfing på timeplanen

0

Journalist-student Håkon Lexberg (23) tilbringer høstsemesteret i solfylte San Diego. 

Sammen med fem andre fra journalistklassen ved UiS, valgte Lexberg å utveksle til San Diego State University, ved den amerikanske vestkysten. Det har han ikke angret på.  

Journaliststudentene Håkon Lexberg (til høyre) og Joakim Miøen nyter det gode liv i San Diego. Her i et av de åtte bassengene de kan velge blant i leilighetskomplekset hvor de bor.

– Jeg kunne godt vært her enda lenger. Som læreren min sier: Den enkleste jobben i San Diego er å være værmelder. Du kan egentlig bare spille inn et klipp, og spille av det samme hver dag, sier han. Med temperaturer rundt 30 grader, alltid sol og strender hvor enn du går, er det lett å trives. 

Surfing og Internett 

Lexberg bestemte seg i midten av januar, og noen søknader, godkjente fag og et besøk på ambassaden i Oslo senere var utvekslingsoppholdet i boks. Studieemnene valgte han ikke før han hadde flyttet dit. Valget falt da på fagene Principles of journalism, Media and sports, History of film classics, Social media og Contemporary media.

I tillegg tar han både surfe- og tennistimer. 

– Jeg prøvde å få surfing godkjent inn i graden, men det gikk ikke UiS med på. Jeg forsøkte meg med at vi surfer jo på Internett, men de kjøpte ikke den, sier journaliststudenten spøkefullt. 

Heldigvis for ham så får han likevel ta faget, så lenge han betaler for det. Mediefagene har vært overraskende enkle, med avkrysnings- og åpen-bok-prøver. 

Pickup og gratis bordtennisbord 

Heller ikke plass å bo, hadde journaliststudentene skaffet seg da de flyttet ned i august. Men etter to uker på hostell fikk de skaffet seg en leilighet i et kompleks med hele åtte svømmebasseng. Leiligheten var umøblert, så det ble mye jakt via appen «Letgo». Søppelspannene utenfor er også en kilde til skatter for de økonomiske studentene. 

Da de flyttet inn i leiligheten, var den helt umøblert. Her henter de en gratis sofa anskaffet via appen «Letgo».

– Folk setter fra seg alt mulig rart, så vi har funnet alt fra bilder til bordtennisbord der, sier Lexberg.  

I ekte amerikansk stil har også en i gjengen skaffet seg bil. 

– Drømmen var å komme til Amerika og kjøpe seg pickup, så nå har han skaffet seg tidenes bil. Det var egentlig helt tilfeldig, da vi skulle ta en uber til stranda. Sjåføren fortalte at han hadde en gammel bil stående, så romkameraten min spurte hvor mye han skulle ha for den. Sjåføren svarte 2000 dollar, og dermed var den solgt, sier Lexberg. 

 

Pickupen skal visstnok bråke så hele nabolaget våkner av den, og ha nummerskilt med teksten «Ugly Beast».  

 

Denne pickupen kjøpte de for 2000 dollar av en uber-sjåfør.

Fotball og taco 

Ved siden av studiene, er det alltid noe som skjer. Utekino, strandliv og billig alkohol er stikkord.  

– I Norge har vi jo tacofredag, men her er det Taco Tuesday som gjelder. Hver tirsdag kan vi spise så mye taco vi vil for 50 kroner, forteller Lexberg. 

I tillegg er studieligaens fotballkamper en stor greie annenhver lørdag. I forkant av kampen tar alle med seg bilene sine og griller. 

– Det som skjer før er nesten like viktig som selve kampen, sier han. 

Så mange som 50.000 kan komme for å se på kampene. Ikke helt det samme som da Lexberg spilte på medias fotballlag ved UiS. 

– Da var vi heldige hvis det var fem stykker som så på, sier han.

Campus er et eget samfunn 

Alt i alt, vil journaliststudenten anbefale alle som har muligheten til å dra på utveksling. 

– Du kommer ut av bobla, møter andre kulturer og nye folk. Det er bedre enn jeg hadde sett for meg, sier han. 

Noe som har vært en positiv overraskelse er campus er mer som et samfunn enn en skole. 

– Det er liv 24/7, og det er masse å finne på mellom forelesningene, som å bade i bassengene eller spille bowling, sier Lexberg. 

Utforskningsmulighetene er mange i kort avstand fra San Diego. Mexico ligger bare en svipptur unna, mens LA er et par timer lenger nord. Her er Lexberg (høyre) i Universal Studios med to dansker og en tysker.

 

De seks journaliststudentene fra UiS bor alle i samme leilighet. Fra venstre: Truls Bjørkum Larsen, Joakim Miøen, Joachim Voll, Jørund Vatle Sandgren, Sonia Patella og Håkon Lexberg.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.