Utveksling: Ferieparadis i Stillehavet

0

Masterstudent Angelica Voll så for seg Hawaii som en stillehavsøy med få folk, men på utveksling måtte hun lære å bo i en turistmaskin. Det angrer hun ikke på.

Tekst: Anette Larsen Foto: Privat

– Da jeg dro på utveksling til Australia under bacheloren, vurderte jeg også å reise til Hawaii. Da jeg nå fikk muligheten på nytt, var jeg ikke i tvil, forteller Angelica Voll.

26-åringen har nettopp kommet tilbake etter å ha tilbrakt tredje semester ved Hawaii Pacific University (HPU). Voll studerer master i samfunnssikkerhet og holder på med sitt fjerde semester. Hun er godt i gang med å skrive masteroppgaven, men drømmer seg stadig tilbake til semesteret på Hawaii.
– Jeg hadde lyst til å reise til Hawaii lenge, det hørtes så flott ut. Etter Australia svippet jeg innom på veien hjem, og da traff jeg mange som studerte der. De så ut til å leve et ganske fint liv, sier hun.

Storby med skyskrapere
Til tross for den korte ferieturen på forhånd, ble Voll likevel ganske sjokkert over hvordan hun selv opplevde Hawaii.
– Jeg trodde det skulle være mer som en stillehavsøy med ikke så mange folk. I begynnelsen var jeg litt sjokka over at det var en storby med skyskrapere og en hel haug med turister.

Heller ikke at det skulle være så mange fra land i Norden var Voll helt klar over.
– Det var ikke forventet at jeg skulle treffe på så mange fra Skandinavia, men omtrent alle jeg traff var svensker, dansker, finner og andre nordmenn, sier hun.

Hun legger likevel til at Hawaii bød på mye interessant kultur og et godt, internasjonalt miljø.
– På universitetet var det over 80 forskjellige nasjonaliteter, så det var veldig godt tilrettelagt for internasjonale studenter. I tillegg hadde jeg ANSA, en norsk studentorganisasjon, som inviterte til rebusløp, fester, og turer i løpet av året. Studentmiljøet var ganske likt som hjemme, sier 26-åringen.

Studerte jevnere
Selve studiehverdagen måtte hun derimot endre i forhold til hva hun var vant med. På HPU foregikk all undervisningen hennes på kveldstid, fra klokken seks til ni om kvelden.
– Jeg hadde derfor mye fri på dagen og da brukte jeg gjerne tida til å slappe av, gå på stranda eller til å utforske øya. Travle perioder tilbragte jeg på biblioteket slik som jeg gjør på UiS.

Gjennom semesteret var det flere oppgaver og presentasjoner som måtte gjøres. Dagene var derfor ganske fulle.
– På UiS har du gjerne en eksamen på slutten av semesteret som teller 100 prosent. På Hawaii telte slutteksamen kanskje 20 prosent, og resten gjorde vi underveis. Det tvang meg til å jobbe jevnere utover semesteret istedenfor å ta skippertak, forteller Voll.

Mas fra turister
Fridagene brukte Voll ofte til å reise rundt på øya, blant annet for å komme seg vekk fra alle turistene.
– Vi hadde en bil vi brukte for å komme oss ut av byen, ofte til plasser hvor det ikke var så mange turister. Da fant vi små strender hvor det nesten ikke var noen folk. På stranda Wakiki, som lå nærme leiligheten jeg bodde i, var det veldig mange turister. Det ble ofte masete, sier hun.

Til tross for turistmaset og en hardere studiehverdag, anbefaler Voll utveksling på det sterkeste. Hun ville egentlig ikke reise hjem.
– Hadde det ikke vært for at jeg måtte dra hjem for å skrive masteroppgaven min, hadde jeg mest sannsynlig vært på Hawaii fortsatt, sier studenten.

Ble du gira på å ta et semester i utlandet? Les om Jalla-engelsk i Valencia eller om å være sykepleier i Tanzania.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.