Utopia-stjernenes konsertritualer

0
ICY ARN. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Jubel fra publikum høres på Utopia festivalen, da ulike artister drar i gang lørdagen til et helt nytt nivå på scenen. Enestående opptredener fra store artister som Sebastian Ingrosso og Zara Larsson, i tillegg til fantastiske konserter fremvist av blant annet Stavangers egne Stavangerkameratene. 

I møte med Stavangerkameratene var det utelukkende god stemning med brede smil. Denne tett sammensveisa gjengen møtte jubel fra publikum og leverte et strålende show til sine lojale fans fra hjembyen. 

Etter tre år så står vi her i konserthuset i Stavanger. Første konserten vi spilte var her. Men det er litt skummelt å spille hjemme. Stavanger har støttet hver enkelt av oss og det er folk som har stemt oss fram og heia på oss, så når du kommer hjem, så ønsker du å gjøre de stolte, forteller Ole Alexander Mæland. 

Med «Bare så du vett det» som kjempehit, brølte fansen ut i ekstase under opptredenen. Denne sangen hadde også en spesiell plass hos bandet. I møte med spørsmålet hva som var det sykeste bandet hadde opplevd mens de hadde vært på scenen, svarte Tommy Fredvang:

For min del var det å trekke ut proppene, og høre 24000 mennesker synge «Bare så du vett det» på Stavanger stadion. Det var såpass tidlig, så det var helt mindblowing, det kommer jeg aldri til å glemme.

God stemning på Utopia. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Videre i intervjuet snakker Glenn Lyse om videre drømmer for bandet:

Det kuleste som jeg synes, er om vi reiser til Kirkenes og spiller, om vi reiser til Mandal og Kristiansand og spiller, så er det like mye folk der. Vi har merke på Vestlandet, men det funker oppi nord, og sør. Så nå skal vi prøve å ta Sverige. Hvis det er en drøm jeg har, så er det å få fått i gang en internasjonal hit, men hadde vi fått til Sverige, da hadde jeg gjerne fridd til kona faktisk. Det er et framtidig mål.

Fire med Icy Arn

Jeg hadde gleden av å intervjue Arnar Thoroddsen (19), som går etter artistnavnet Icy Arn etter en fantastisk opptreden på scenen. Islenderen fikk spørsmålet om det var noen spesielle ritualer han gjorde før han skulle opptre. Han lo, og svarte med at han tok et par pils.

Jeg tar ikke så mye vokaltraining og sånn, men alltid når jeg performer, så liker jeg fra når jeg står opp og bare synge på random sanger, for å varme opp stemmen litt, så tar jeg 2-3 pils og så er klar for å performe.

ICY ARN. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

Icy Arn smiler fra øre til øre. Han forteller:

Da jeg hadde EP-release konserten min i fjor, da stagediva jeg for første gang, det var kanskje normalt for mange andre artister, men det var skikkelig kult å få det til for første gang. Hele crowden var helt hypa, de jeg kjente veldig godt var på første rad, og så var det bare fullt helt bakover liksom. Så det var veldig kult det. Det er en spesiell følelse når du stagediver på din første konsert.

Til slutt, kom intervjuet ved veis ende. Siste avsluttende spørsmål var et, om ikke det viktigste spørsmålet av dem alle; Hvilken farge hadde artisten på underbuksa?

 – Vanligvis har jeg bare hvit, men i dag er det et skikkelig smileyface i gul og svart. Fargen kommer an på dagen. Men mest hvite. Så i dag stiller vi sterkt? Ja, i dag måtte jeg variere det litt.

Klare for fest

Ved Stavanger konserthus er allerede alle i full gang med å preppe for et enestående show

FORNØYD: Sjefen selv er storfornøyd med helgen. (Foto: Justus Nicolai Jensen)

ut av en annen verden. Sola skinner over hodene våre, og humøret er på topp. I et intervju med Festivalsjef for Utopia Espen Svendsen fortalte han om gårsdagens suksess.

– Det går veldig bra. Gårsdagen ble en kjempesuksess, det var utsolgt og full pakke. Fantastiske show for mange og magisk stemning blant publikum, så det kunne ikke blitt bedre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.