UTELIVSGUIDE FOR STUDENTER I STAVANGER

0

Visste du at det er veldig mange utesteder som har studenttilbud, og generelt gode priser enkelte dager i Stavanger? Nei, det visste ikke jeg heller da jeg flyttet hit, men etter å ha vært ute noen ganger, så har jeg klart å bli relativt oppdatert. Etter å ha gjort litt ekstra research, så er konklusjonen at det ikke er så vanskelig å få råd til noen øl i uka som student i Stavanger. Sjekk listen her!

Tekst: Marit Worpvik          Foto: Marit Worpvik og Tore Myrstad

Alf & Werner er et av de mer populære stedene for studenter å dra ut på torsdager. Denne dagen stiller de blant annet med en egen drinkmeny til studentene som du kan finne i baren. Alf&Werner ligger i Nedre Strandgate 13.

Drinker på meny: 69,-

Tou/Carlsberg: 59,-

Husets rødvin/hvitvin: 69,-

Bacchus har alltid billig vin og øl til studenter, uansett hvilken dag det er i uka og uansett tidspunkt. Prisene ligger på rett under 50 kroner på øl, og litt over på rødvin og hvitvin. Bacchus finner du i Bakkegaten 13.

Bøker og Børst har ingen spesifikke studenttilbud, men de selger Tou til 61,- kroner hver dag frem til 19.30. Her kan med andre ord ta med venner som ikke studerer og drikke et par pils i den koselige bakgården deres, uten at det går for hardt utover økonomien. Bøker finner du i Øvre Holmegate 32.

Checkpoint Charlie: På torsdager stiller rocke-puben med 2 for 1 på øl. Det blir da litt over 40 kroner pr øl om man går sammen med en venn (eller om man kjøper 2 selv). Checkpoint ligger i Nedre Strandgate 5.

Chevy’s er en rockebar som ligger rett ved Gossip, nærmere bestemt Skagen 21. Det er kanskje ikke den letteste baren å legge merke til, men her er det god stemning og høy musikk. Hver fredag og lørdag har de øl til 29 kr mellom kl 23.00-01.00. De har også tokomponentsdrinker som vodka/battery, gin/tonic o.l til 59 kr i samme tidsrom.

Dickens ligger nede ved vannet, og er åpent for alle som lovlig kan drikke. De henger seg på torsdagsbølgen, og fra klokken 21.00-01.30 selger de øl og drinker til 49 kroner for studenter. Shots får du for 46 kroner. Ellers har de alltid litt billigere priser generelt for studenter.

Folken har alltid gode tilbud på vin og øl, og prisene ligger på rundt 50 kroner for begge deler. Dette gjelder for studenter under alle deres konserter og generelle åpningstider. Folken har også quiz hver tirsdag hvor du kan vinne konsertbilletter. Usikker på hvordan du finner frem? Skriv inn Løkkeveien 24 på Google maps.

Gossip: Gira på å dra ut på lille-lørdag? Da kan vi anbefale Gossip på det sterkeste. Ikke bare har de øl til 29 kroner, de har også beer pong-bord og massevis av plass til store vennegjenger. Skagen 21 er adressen å finne frem til på onsdagene fremover.

Hanekam velger tirsdag som sin tilbudsdag, og har da øl til rundt 55,- kroner. De har også tilbud for studenter gjennom hele uken. Hanekam ligger plassert i Fargegaten, nærmere bestemt Øvre Holmegate 26.

Ittepå er også med i kampen om å nå ut til studentene på torsdager. Denne dagen tilbyr de følgende priser:

Øl/Ginger Joe 59,-

Cider/Smirnoff: 59,-

Vinglass: 59,-

Rom/cola: 59,-

Gin tonic/russian: 59,-

Vodka og brus/juice: 59,-

Prosecco flaske: 350,-
På fredager stiller de også med gode priser, men her er det viktig å være tidlig ute. Du får 2 for 1 på øl, vin og tokomponentsdrinker før 00.00. Det er også studentpriser på øl, vin og cider frem til 01.00 både fredag og lørdag. Ittepå finner du ved å følge vannkanten bortover eller spørre noen om hvor Nedre Strandgate 29 ligger.

Mexico har bestemt seg for å gå all in når det kommer til studenttilbud, og lanserer derfor billig mat og alkohol på torsdager. Et av tilbudene som vil dukke opp er blant annet to små wraps for 50 kroner. Øl blir liggende på cirka samme pris. Her er det bare å titte innom og sjekke egen oversikt som vil gjelde for torsdager. På fredager blir det 2 for 1 på flere ulike alkoholenheter frem til klokken 00.00. Adressen til Mexico er Skagenkaien 12.

Munken har alltid studentpriser på øl, vin og DOC shots til 59 kroner. De har også 2 for 1 på øl til 82 kroner og vodka-drinker hver dag, utenom lørdag, mellom 19-23.00. 
På lørdager har de cognac og kaffe til 49,- og flasker med enten cava eller prosecco til 199,- Enkle glass koster bare 49,-
Mellom 19.00-23.00 trenger du med andre ord ikke være student for å få gode tilbud, men skulle du befinne deg i tidsrommet utenfor, så er det ikke mye å si på 59 kroner for øl eller et glass vin. Kanskje Munken fortjener et besøk snart?


Tappetårnet ligger i samme bygning som studentenes hus på campus, og er godt kjent for de fleste studentene ved universitetet. De har åpent hver torsdag, og kommer du tidlig, så koster øl så lite som 29 før klokken 18.00. Etter dette, så ligger ølen på 42 kroner.Tappetårnet er åpent fra 17.00-23.00 hver torsdag, og de setter alltid opp busser inn til byen for de som ikke er klare for å dra hjem. 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.