Ujålete moro fra Sløtface

0

For de som trenger en kort oppsummering: Sløtface er minst like gode live som på debutplata si, Try not to freak out. Det er gode nyheter for alle som er på utkikk etter en nedpå, ujålete konsertopplevelse proppet av energi og god stemning.

Det er litt garasjebandfølelse over konserten på Tou scene og det på aller best mulig måte. Det er kanskje ikke rart at det føles litt nært og kjært. Sløtface spiller jo faktisk på hjemmebane. Da er det litt kjipt å se at verken konserten for de under 18 år eller denne faktisk er utsolgt. Kanskje vil en Spellemannpris eller enda mer utenlandsk omtale trekke enda flere musikkinteresserte neste gang. Det hadde gjengen på scenen fortjent.

Fullstappet venue eller ikke – Sløtface sin tidvis mer pop-inspirerte, alltid velartikulerte punkrock kan få den aller tauseste til å nikke litt med. De fleste vil nok kjenne det rykke litt i dansefoten. Det er kanskje urettferdig å sammenligne bandet med amerikanske Bully, for selv om lydbildet kanskje ligner, føles dette langt kulere, ikke minst tekstmessig.

Særlig biter underskrevne seg merke i Nancy Drew. Det er kanskje ingen overraskelse, da den har vært en gjenganger siden debutplata kom ut i september i fjor. Sangen er såpass catchy at den har en lei vane for å sette seg på hjernen. Det er godt gjort.

Også sangen Magazine, som er med på å kickstarte konserten, gir mersmak. Særlig tekstlinjen ”Patti Smith would never put up with this shit” vil jeg tro er på vei mot norsk klassikerstatus, i tillegg til at det er livsvisdom man lett skal kunne leve etter, spør du meg.

Kanskje er det eneste kjipe med livemusikk at noe av den lyriske finessen går tapt i et hav av annen lyd. Det er egentlig ikke særlig nevneverdig, da det erstattes med energisk rock man helt uironisk kan danse til. Å lytte litt nærmere til tekstene hjemme, anbefaler likevel, i alle fall om konserten på Tou scene ga mersmak.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.