UiS-studenter kjøper kaffe for tre millioner kroner i året 

0

Det er ingen tvil om at fersk kantinemat som regel frister mer enn en vassen brødskive, men hvor mye kjøper vi egentlig i kantinen? 

Det er en etterlengtet sol som skinner over campus Ullandhaug en torsdag ettermiddag på bokkaféen. Flere studenter er ferdig med dagens forelesning, og har tatt turen hit for sosial studietid og god mat. En gjeng snakker om kommende eksamener. Noen leser for seg selv, og et par stykker tar bilde av dagens fangst fra kantinen. 

Hver dag selges det i snitt kaffe til 15.900 kroner på alle SiS’ kaféer. Dermed er den lille, røde koppen jeg har foran meg, med rykende svart kaffe bare én av cirka 1.000 som blir solgt i dag. I 2016 solgte nemlig SiS kaféene kaffe for over tre millioner kroner. 

Kald mat selges mest 

Likevel er det kald mat som er den største varegruppen. SiS-kantinene selger kald mat til i overkant av ti millioner kroner i året. 

To damer sitter i en rød, vintage sofa, som for så vidt er en gjennomgående stil i bokkaféen. På fanget har de hvert sitt plastbeger med salat fra salatbaren. 60.000 salater blir solgt i året. Det er Arve Kristiansen, direktør i SiS, rimelig fornøyd med. 

– Vi er rimeligst av alle samskipnadene på stykkfrukt, sier han og smiler stolt. Derfor er ikke det faktum at det blir solgt 43.800 stykkfrukt i året noen stor overraskelse. 

80 kilo poteter i uka 

Ettersom det er torsdag, står flere studenter i kø for å få seg en etterlengtet komlemiddag. Hver eneste torsdag gjøres 80 kilo poteter om til komler. Med 11.100 hjemmelagde komler i fjor, var det mer enn et par fornøyde studenter på campus. 

Til sammen bruker studenter og forelesere rett over 20 millioner i året på det kantinene har å tilby, dette er utenom den selvstendige kantinen på campus Ullandhaug, Line Huset.  

I tillegg til alt dette, får man jo hver tiende middag i SiS sine kantiner gratis. I fjor ga de bort middager til en totalverdi av 95.000 kroner.  

Campus-kantinene er ikke helt som alle andre kantiner. Med åtte utsalgssteder rundt i Stavanger og Sandnes, som alle har godt utvalg, er det ikke rart studenter bruker en del av pengene sine her, som vi ser i salgstallene. De er også reddende engler for de som ikke har rukket frokost, og for kaffetørste studenter i eksamenstiden. 

Fakta: 

I fjor solgte SiS-kantinene følgende varer: 

  • Kaffe for 3 millioner kroner. 
  • 60.000 salater. 
  • 50.000 baguetter 
  • 43.800 stykkfrukt. 
  • 11.100 hjemmelagde komler. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.