UiS-studentenes bidrag hjelper 129 barn

0
TAKKET: Vilde Nakkim var tirsdag på UiS for å fortelle om hva studentenes bidrag går til. FOTO: KJETIL BROMS

Gjennom semesteravgiften bidrar du til Unicef og SAIHs veldedige arbeid. Denne uken var begge aktørene på plass på UiS for å takke for støtten.

Tekst og foto: Kjetil Broms

Hvert semester betaler alle 740 kroner for å gå på universitetet. Avgiften inkluderer 40 kroner øremerket til veldedighet. Dette semesteret har alle studenter dette året støttet Unicef og og Sahi med 20 kroner hver. I følge Vilde Nakkim i Unicef er utgjør dette en stor forskjell for deres arbeid.
– I år går pengene til Makani-prosjektet. Støtten vi får fra studentene i Stavanger gjør at 129 barn ved et Makani-senter får en alternativ utdanning et helt år, forteller Nakkim.

Hun opplyser at Makani-prosjektet omhandler læringssentre som gir syriske barn og unge omsorg og en ny start på livet.
– Hovedmålet til dette prosjektet er å beskytte fremtiden til barn og deres rettigheter. Barn er barn, uansett om de er flyktninger eller ikke. Alle skal ha de samme rettighetene, mener Nakkim.

Stort bidrag
SAIH, Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond, er den andre organisasjonen som mottok støtte fra studentene. Politisk nestleder Beathe Øgård forklarer at bidrar vesentlig til deres arbeid.
– Vi jobber for at alle unge mennesker skal ha tilgang til god utdanning. Jeg vil takke alle som har bidratt. Totalt får vi inn rundt 11 millioner kroner fra studenter i Norge hvert år, og det er en stor del av budsjettet vårt. Bare fem prosent av det vi får inn kan bli brukt administrativt, resten går direkte til vårt arbeid eller kampanjer, sier Øgård.

Les også:
20-kronersordningen
Frivillighet for fremtiden
Store planer for de frivillige 40 kronene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.