Wienholdt ser brettspillmotstander legge ned et kort på bordet. FOTO: Fredrik Sirevåg

Det ble spilt både monopol og bohnanza når den ferske studentorganisasjonen UiS brettspill inviterte studenter til sitt første arrangement i studentenes hus på onsdag. 

Av Fredrik Sirevåg

Totalt var det 50 studenter som stakk innom i løpet av kvelden. Leder for UiS brettspill Knut Solvik kunne ikke vært mer fornøyd med antallet oppmøtte.

– Det gjenstår å se hvor mye av det som skyldes av pizzaen. Vi har dessverre ikke råd til pizza hver gang det arrangeres brettspillkveld så vi håper at vi holder oss på mellom 10 –  20 deltakere, sier Solvig. 

Solvig i samtale med en av de oppmøtte. FOTO: Fredrik Sirevåg

Fikk spill gratis

Solvig startet studentorganisasjonen tilbake i februar da han innså at det var ingen som arrangerte brettspillkvelder. I tillegg hadde andre studentorganisasjoner kjøpt inn brettspill som de ikke kunne bruke. 

– Vi tenkte “hvorfor skal de kjøpe inn så mange brettspill. Er det ikke bedre å ha en felles pott?”, sier Solvig. 

Solvig har foreløpig ikke kjøpt inn noen nye spill. Det meste har de fått gratis av diverse spillbutikker som ikke hadde bruk for det selv. 

– Vi får litt mer penger så vi vil kjøpe inn flere spill, men nye spill er dyre så det kan ta litt tid. Hvis noen har et spill så er det fullt mulig å ta det med en kveld, sier Solvig. 

Overvekt av utenlandske studenter

Mange av kveldens oppmøtte er enten utvekslings eller internasjonale studenter. En av dem er den tyske utvekslingsstudenten Patrick Wienholt. 

– Jeg er veldig glad for at det er en organisasjon som arrangerer slike kvelder.  Det kommer flere folk og da synes jeg at det blir bra hver gang, sier Wienholdt. 

Han har deltatt på brettspillkvelder før, men ikke organisert slik som UiS brettspill legger opp til. Da var brettspillkvelden privat og gjerne med andre utenlandske studenter.  

– Noen ganger møtte det bare opp tre eller fire stykker, sier Wienholdt. 

Wienholdt spiller et kortspiller med andre internasjonale studenter. FOTO: Fredrik SIrevåg

For Wienholdt er det sosiale en viktig faktor. 

–  Jeg har møtt mange folk på brettspillkvelder. Det er grunnen til jeg er her i kveld, for å kunne treffe andre, sier Wienholdt. 

En annen som møtte opp på spillekvelden var den sveitsiske lærerstudenten Anina Buchli. 

–  Jeg liker det. Det er fint å bare møte folk og kult at vi fikk pizza og red bull, sier Buchli. 

Buchli i samtale med andre studenter under brettspillet. FOTO: Fredrik Sirevåg

Hun setter pris på at utvekslingsstudenter har noe å gå til på kvelden. Buchli beskriver seg selv som et konkurransemenneske. Favorittspillet hennes er kortleken bohnanza. 

–  Jeg liker å vinne, utfordringer og det sosiale. Brettspill er bare gøy, sier Buchli. 

Vil du komme igjen?

– Ja definitivt, sier Buchli.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.