UiS blir Miljøfyrtårn

48

Onsdag 17. september var det «Grønn dag» hos Universitetet i Stavanger. Dagen markerte den offisielle avdukingen av UiS og SIS som Miljøfyrtårn-sertifisert.

Av høgskoler og Universiteter er det til nå kun Universitetet i Bergen som har den tittelen. Alle organ, eller institusjoner kan i utgangspunktet bli miljøsertifisert. Forskjellen mellom det og å ha status som Miljøfyrtårn er at sistnevnte inkluderer alle ledd. Dette betyr at hele universitetet vil ta ansvar for miljøet i årene som kommer.

Miljøfyrtårn-ansvarlig Arnljot Corneliussen forteller at det går i både avfallshåndtering og bruk av energi.

– I tillegg til til HMS, altså å ta vare på studenter og ansatte, sier han.

Han syns heller ikke det er vondt at Bergen var først ute.

– Det syntes jeg er helt greit, hovedsaken er at vi også er med. I tillegg har vi mange leverandører i forbindelse med Universitetet som har fått beskjed om at vi nå er Miljøfyrtårn, og ønsker veldig gjerne at våre leverandører også blir det.

I praksis betyr dette at UiS og SIS tilfredsstiller flere kriterier som omfatter miljøpolitikk og mål for arbeid med helse, miljø og sikkerhet samt med arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. I årene som kommer vil UiS altså måle seg selv med året før, for å se om vi er på rett spor med å minske Co2-intensitet, papirbruk, og annen negativ påvirkning av klima.

Byttebu, sykkelservice og grønt torg

Campus-området på UiS kledd i grønt. UiS markerte «Grønn dag» og åpningen av Energilab. Ordfører Christine Sagen Helgø, rektor Klaus Mohn, SiS-direktør Elisabeth Farat og StOr-nestleder Philip Jamissen holdt alle en tale i forbindelse med arrangementet.

I forbindelse med arrangementet ble det tilbudt grønn snacks og grønn kake. Kolumbus stilte også opp med gratis sykkelservice for studenter og besøkende. Et annet smart tiltak var «Byttebua». Her kan studenter bytte inn ting man ikke har bruk for, mot ting man kunne trenge. Ryktene sier at dette blir et månedlig tilbud, så om du vil kvitte deg med noe eller mangler noe spesifikt til student-tilværelsen er det bare å følge med.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.