Typisk norsk på UiS

0
Fornøyde: (F.v.) Utvekslingsstudentene Maria Sanchez, Maria Jordana og Silvia Tudanca fra Spania er veldig glade for innføringen de fikk i norsk kultur.

Midt i smørøyet står tre internasjonale studenter fra Spania. I dag får de en innføring i norsk julekultur. Mandel i grøten og juleverksted er på agendaen.

– Dette er så koselig. Vi setter skikkelig stor pris på å få lære om norsk kultur, og ikke minst få smake, sier Silvia Tudanca.

Eksamensavbrekk

I dag samlet StOr, SiS, Velferdstinget i Stavanger og studentpresten en hel gjeng av studenter til et avbrekk fra eksamenslesing i Elise Ottesen-Jensens Hus. Der ble det spilt julemusikk, servert grøt og lagt opp til god førjulsstemning.

Når man er langt hjemmefra i adventstiden er det godt med slike arrangementer skal man tro studentene. Da klokka var litt over 12:00 var køen milelang. Hvert fall for de eksamensleie studentene.

– Grøten er faktisk ganske lik som en dessert vi har i Spania, men det er alltid spennende å lære om nye kulturer, sier Maria Jordana.

Årlig suksess

Mahnoor Raja, nestleder i StOr, spratt rundt med nisselue på hodet fra bord til bord for å passe på at alle koste seg. Med et godt oppmøte og fornøyde studenter er hun storfornøyd.

– Dette har vært en suksess i flere år. Jeg syns det er fint at vi kan samle alle og de får en arena hvor de lærer om norsk kultur, sier hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.