Tre nye sesonger du kan «binge» nå

35

Har du litt tid til overs mens campus er stengt, en bachelor du vil tenke litt mindre på eller bare vil kose deg en kveld? Her er noen av seriene som har fått fornyet tillit i 2020. Obs! Spoiler-alert.

Vikingane er tilbake 

NRK gjorde stor suksess da de for fire år siden slapp første sesong av den mer eller mindre historisk korrekte komedien Vikingane. Kort oppsummert spiller serien på en vikinghistorie der karakterene er tillagt trekk fra vårt århundre. De klager over HMS-rutiner, spøker taktfullt om MeToo og manusforfatterne legger finurlig inn noen hint til dagens influensere og mediepersonligheter. Sesong 3, av NRK kalt Sesong 0, tar for seg hva som hendte før seriens oppstart, og vil for trofaste følgere kanskje gi noen gode svar. Serien vant Gullruten 2017, mens sesong to måtte nøye seg med et par nominasjoner. Nå prøver NRK (og Netflix) igjen, med enda flere norske humorister i rollene. Og Jacob Oftebro er med i rollen som trell. Gleden med å finansiere NRK over skatteseddelen er at både sesong en, to og tre nå ligger klar til gjennomsyning i kanalens nettspiller, uten at du trenger å betale en krone (sett bort ifra det du eventuelt betalte over skatteseddelen, såklart). 

Mer narkotika

Fikk du ikke nok med én sesong av Narcos: Mexico, (betinger at du ikke falt av etter moderserien med Pablo Escobar i fokus) kan du glede deg over at det nå finnes en sesong 2.  Skulle du ikke kjenne til Narcos Mexico, er dette altså spin-off serien til Narcos (Narcos: Colombia, om du vil) og handler naturligvis om narkotika, narkotikasmugling og forholdet mellom smugler og politi. Den meksikanske utgaven tar for seg historien før den moderne “war on drugs”. I sesong to av utgave to starter vi opp igjen noen måneder etter sesongslutten i sesong en. Don Neto og Caro er arrestert og Miguel Gallardo begynner innhentingen av gjelden Cali-kartellet har til han. Netflix serverer narkotikadreven actionkrim, og selv om du må ut med en drøy hundrelapp (cash, ikke skatteseddel) for Netflix, er denne serien antageligvis verdt det, om du liker actionserier lagt til latin-amerika. 

Westworld

HBO kommer tilbake med en tredje sesong av den futuristiske sci fi-serien Westworld. Serien er basert på filmen fra 1973 med samme navn og finner sted i en temapark med western-tema. Parken er fylt med androider, menneskelignende roboter laget for å etterkomme gjestenes behov, uansett hva det skulle være (les: drap og voldtekt). Etterhvert begynner androidene å huske hva de har vært gjennom, og begynner å bli selvbevisste. Etter første sesongs robot-oppstand, fikk vi i sesong to en fortsettelse av denne. Sesongen beholdt flere av skuespillerne fra første sesong, og endte med at hele robotflokken rømte fra parken. Allerede i fjor vår kom første trailer for sesong tre, og i januar i år kom premieredatoen; 15. mars. På samme tid kom nyheten om at Breaking Bads Aaron Paul er med. Det blir spennende å se om serien greier å holde samme nivå som de forestående sesongene. Antageligvis verdt å se. 

 

35 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.