Trampolinelørdag ble arrangert for første gang: – Som å være en liten unge igjen

35
Sam Van De Hoever hopper høyt på den "store" trampolinen. Foto: Fredrik Sirevåg

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) arrangerer eventer hele høsten for studentene i Stavanger og Sandnes-regionen. På lørdag fikk de boltre seg i trampolineparken Rush.

Dette er første gang den franske studenten Charles Baecke er i trampolineparken Rush. Han er i Norge på utveksling og studerer marin- og offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.

– Det er veldig kult at SiS arrangerer noe slikt for studenter. Det gjelder spesielt for oss som er på utveksling. Vi er i Norge på utveksling for å ha det gøy og nyte semesteret, sier Baecke.

Han fortsetter å svare mens svetten renner ned pannen.

– Det er viktig å gjøre andre ting enn bare å studere, sier Baecke.

Charles Baecke og Sam Van De Hoever bryter mot hverandre og prøver å få den andre ned fra bommen. Foto: Fredrik Sirevåg.

Sammen med Sam Van De Hoever, kamerat og nederlandsk utvekslingsstudent, er de to av de 65 frammøtte deltakerne på trampolinelørdag.

Gratis

Baecke liker at trampolinelørdag er gratis.

– Selvsagt er det bedre enn at det koster. Jeg tror at hvis jeg måtte betale så ville jeg ikke kommet fordi det er så dyrt her i Norge sammenlignet med Frankrike, sier Baecke.

Han får støtte av Hoever, som også er på utveksling til UiS.

– Det er fantastisk. Jeg ville ikke kommet ellers. Ting er så dyrt i Norge, sier Hoever.

Hoever roser arrangementet.

– Det har vært veldig gøy, som å være en liten unge igjen. Jeg synes det er sprøtt hvor mye kan finne på her i trampolineparken. Det er en god måte å tilbringe kvelden på, sier nederlenderen.

Ikke alene

Kameratene er bare to av flere utvekslingsstudenter som har tatt turen bort denne kvelden.  På arrangementet er det blant annet studenter fra både Polen, Belgia og Nederland. Bryan Han Xin Chou fra Singapore er en av dem. Han sitter sammen med en venninne fra Polen som bor i det samme studentkollektivet. De tar en pust i bakken.

Bryan Han Xin Chou sammen Katarzyna Sumara Polen. De bor i det samme studentkollektivet. Foto: Fredrik Sirevåg.

Hva syns du om arrangementet så langt?

– Jeg elsker det! sier Chou, og bryter ut i en liten latter. Han smiler bredt.

Hva synes du om at det er gratis?

– Jeg tror det er bra fordi jeg blir kjent med flere folk fra skolen, og ikke bare studiekullet mitt. Du kan stresse ned i helgen, sier Chou.

– Fått veldig god tilbakemelding

Prosjektleder i SiS Annie Stokkan Brose fra Noroff Stavanger ledet arrangementet på lørdag. Hun synes det er gøy å se den positive responsen på eventet fra studentene.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og det virker som om studentene setter pris på at de har noe å gjøre etter skoletid. Vi har også sett at det er mange som blir kjent på arrangementene våre og fortsetter å snakke i ettertid, noe som er ekstra gøy, skriver Brose på melding.

Hun gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg tror tiden framover blir utrolig gøy, og at vi får masse kule arrangement. Vi håper også at arrangementene våre kan minske ensomheten til studentene, i hvert fall etter slik koronahverdagen har vært, skriver Brose.

Tidligere i år delte regjeringen ut 10 millioner kroner til alle landets studentsamskipnader for å motvirke ensomhet blant studenter. SiS ble tildelt 487 000 kroner av den samlede potten. Organisasjonen fikk også en ekstrabevilgning i revidert nasjonalbudsjett på 1,92 millioner i juni.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.