Tom Hanks har enda et ess i ermet!

0

femFilm: Sully
Regi: Clint Eastwood
Skuespillere: Tom Hanks, Aaron Eckhart
Sjanger: Drama / Biografi
Varighet: 95 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Du husker kanskje hvordan et fly nødlandet i Hudson-elva i New York i 2009. Flyet Airways Flight 1549 fikk problemer etter at en gås krasjet med flyet, og måtte nødlande, og alle 155 passasjerene og mannskapet overlevde. Nyheter over hele verden snakket om hvordan flykaptein Chesley «Sully» Sullenberger var en helt etter å ha reddet passasjerene. Men historien avslutter ikke der. Clint Eastwood var allerede en legende som skuespiller, før han begynte å regissere mange gode filmer som «Million Dollar Baby», «Letters from Iwo Jima» og «Gran Torino». Og trenges det egentlig å si noe om Tom Hanks?

Når filmen begynner, har «Miraklet på Hudson-elva» allerede skjedd. Vi er allerede i kjølvannet av nødlandingen, som kan være både forvirrende for noen, men som også gjør at filmen fokuserer mer på selve Sully. Tom Hanks spiller flykaptein Sully, og det er ingen overraskelse at han gjør en utrolig bra jobb. Tom Hanks er jo en av de beste skuespillere noensinne. Det som er imponerende er hvor bra Aaron Eckhart spiller rollen av annenpiloten Jeff Skiles.

I «Sully» er det ikke nødlandingen som er fokus, men etterforskningen av den amerikanske flyhavarikommisjonen, NTSB, som tviler om Sully tok feil i å lande på elva, og gjør at publikum tviler om han er en helt eller ikke. Her kommer den eneste svakheten med filmen, at den trenger en skurk. Men selv om vi ser NTSB-arbeiderne som skurker, viser filmen at de bare vil gjøre jobben sin, og finne ut hva skjedde med flyet. Filmen går fram og tilbake mellom etterforskningen og flashbacks til selve nødlandingen, som er det beste med filmen.

Uansett om du husker hva skjedde i januar 2009, er filmen nervepirrende. Etterforskningen får deg til å tvile på Sully. Flashback-scenene om nødlanding er effektfulle og intense. Det, pluss en utrolig bra prestasjon fra Tom Hanks gjør «Sully» til en film verdt å se på kino!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.