The Shallows: Menneske vs. hai

0

Film: The Shallows.
Regi: Jaume Collet-Serra.
Skuespillere: Blake Lively, Óscar Jaenada, Sedonna Legge.
Sjanger: Thriller.
Varighet: 1 t. 26 min.

Anmeldt av Pernille Sivesind Thomsen. Foto: Filmweb.

“Nancy” er en ung surfer som finner en bortgjemt strand i Mexico, og ser frem til en dag i bølgene. Det hun ikke vet er at en enorm hvithai også deler samme territorium, og sværingen er tydeligvis uhorvelig sulten.

Thrilleren skildrer kampen mellom menneske og hai, der haien er på hjemmebane og Nancy har langt flere ulemper i det våte element. Hvithaien sirkler rundt henne, og tiden begynner å renne ut.

Historien er ikke akkurat nyskapende, og vi forstår fort hva som er i ferd med å skje. Nancys personlige historie kommer frem tidlig i filmen, og vi får en følelse av hvem hun er før hun havner i knipe. Dette er riktignok ikke gjort diskret, og jeg vil tørre å påstå at filmskaperen godt kunne latt være å undervurdere seernes egne slutninger. Det går faktisk an å skjønne hva poenget er, uten å få det inn med teskje. Likevel er Nancys historie essensen i det hele, og en viktig del av filmen.

Det er ett par ting med “The Shallows” som ikke gleder en filmentusiast. For det første, er ikke haien realistisk. Da mener jeg ikke at den er dårlig animert, men atferden dens er litt vel dramatisk. Jeg tviler sterkt på at en hvithai er så pågående i virkeligheten, spesielt når den allerede hadde fått i seg et herremåltid. Det blir litt for dumt. Det er også en scene med Nancy og noen brennmaneter som rett og slett ser veldig uekte ut.

Alt i alt er dette en ålreit thriller. Følelsen av at noe skal skje ligger i lufta, og det var til og med ett par scener som overrasket såpass at jeg skvatt til i kinosalen. Selv om jeg ikke jubler av glede for at haien blir portrettert som en psykotisk morder, så er det god underholdning.

KARAKTER: C

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.