Tester Byen: En medium kveld på et medium utested 

0

Tester Byen: En medium kveld på et medium utested 

Tekst: Marit Worpvik Illustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk

Det er onsdag kveld i Stavanger, og det er kun ett sted som duger på denne dagen i uken: Gossip. 

Utested: Gossip Bar 

Åpningstider: onsdag – søndag: 19.00 – 02.00. 

Positivt: God stemning, beer pong, billig alkohol. 

Negativt: Litt i overkant mange mennesker, utdatert stil. 

Klientell: 20 år – 65 år 

Aldersgrense: 20 år 

CC: Gratis 

Øl: 29 kroner på onsdager 

Drinker: Ca. 50 kroner  

Karakter: C 

 

Jeg bestemmer meg for å dra på et sted som et flertall av studentene i Stavanger trolig har kjennskap til. «Gossip» er stedet som har gjort onsdager til en kveld studentene faktisk drar ut, og dette kan nok forklares på en veldig enkel måte; Billig øl. 

Jeg møter opp rundt klokken åtte, og finner et bord nær baren og de to beer pong-bordene i hjørnet. Jeg blir sittende å se på alle plakatene på veggene, og musikkvideoene på skjermene som på ingen måte er koordinert med hva de spiller på anlegget. Det er ikke godt å si hvilken stil man har prøvd å gå for, men “ungdomsklubb møter rockebar i syden” kan vel være noen stikkord. 

Gossip er litt som de guttene som insisterer på å bleke de ytterste tuppene i håret og gå med lenke rundt halsen: Det var kanskje trendy en gang i tiden, men det er vel få som vil påstå at det er en stilmessig hit i 2018. Heldigvis er det ikke alle som fokuserer for mye på utseendet. Gossip klarer, på tross av stil, å tiltrekke seg ekstremt mange studenter. Det tar ikke lang tid før alle sitteplassene er vekk, men likevel kommer det stadig flere og flere mennesker utover kvelden. 

Hver onsdag har Gossip øl til 29 kroner i baren, og relativt billige drinker som ligger på rundt 50 kroner. Når man tilbyr noe sånt, er det helt uvesentlig om utestedet ser litt ut som en ungdomsklubb fra 1995. Studentene kommer ikke for en kulturell opplevelse, de kommer for å drikke. Og akkurat studenter, ja, de er det mange av. Likevel er det et vidt aldersspenn blant de oppmøtte. Selv om flertallet kun har vært gamle nok til å komme inn på Gossip i et år eller to, er det enkelte som kanskje burde overlatt denne perlen til generasjonene som kom etter seg. 

I løpet av kvelden dannes et slags dansegulv foran baren. Dette gjør upraktisk nok at de som skal ut, eller i baren, stadig bryter opp dansingen. Setter det en demper på dansingen eller stemningen hos de mange berusede på «dansegulvet»? Nei, merkelig nok ikke. 

Gjestene i lokalet drikker i et jevnt tempo, og flere og flere ser ut til å snakke med nye mennesker utover kvelden. Samtlige smiler, synger, ler og danser, så stemningen er det faktisk ikke noe å si på. 

Alt i alt tilbyr Gossip det studentene vil ha. Selv om jeg ikke selv tenker at dette blir den nye favorittplassen, skjønner jeg godt at det er et populært sted. At et utested kan bli såpass livlig på en onsdag i Stavanger er imponerende, og stemningen bygger seg opp gjennom hele kvelden.  

Om du nå sitter og tenker at dette er stedet for deg, og at onsdag ikke kan komme raskt nok; Her er tre tips det kan være greit å følge: 

  • Ikke kom senere enn 21.00 om du vil ha greie sitteplasser 
  • Spill beer pong! 
  • Dra hjem før alle rundt deg begynner å se kjekke ut 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.