Temafesten 2018 er en kveld vi sent vil glemme

0

Temafesten 2018 er en kveld vi sent vil glemme

Tekst: Ole Jacob Riise   Foto: Kristian Martin Tvenning

Tirsdag kveld var det avspark for Temafesten i Fadderuken 2018. I år var det fire fester på fire forskjellige utesteder i Stavanger:

Folken – Glow in the Dark
Alf og Werner – Aftersun Party
Hexagon – Superheltfest
Hall Toll – Togaparty

SmiS deltok på alle arrangementene og kan bekrefte at stemningen var på topp!

Folken – Glow in the Dark

Vi ble møtt av studenter ikledd hvite t-skjorter og med selvlysende maling på hele kroppen i det vi gikk inn i festlokalet i andreetasje på Folken.

Ved hjelp av litt blacklight og selvlysende maling lyste fadderne og fadderbarna opp det ellers bekmørke rommet. Enkelte tok med seg rekvisitter perfekt for et neonrave, som lysende blinkesko og UV-armbånd.
Stemningen var på topp, glassene var tomme og dansegulvet rant over med festglade studenter.

Men blant studentene som lyste i mørket var det to studenter som virkelig skilte seg ut fra mengden. Foran inngangen til festlokalet i andreetasje satt Ruba Mahmud og Clarissa Santoso, to internasjonale studenter ved UiS, og malte ansiktene til alle studenter som ønsket det.

– Vi har malt så mange ansikter i dag at jeg har mistet helt tellingen, kanskje vi har malt 50 personer hver, kanskje 100 stykker, som sagt har vi mistet helt tellingen. Men det er kjempekjekt da, sier Clarissa Santoso.

– Ja, det stemmer. Vi har mistet helt tellingen, og har sittet her en stund nå. Vi ble ikke oppfordret til å gjøre dette av Folken eller arrangørene, vi bestemte oss bare for at vi ville gjøre det fordi vi ville. Og så kommer det masse folk til oss som vil bli malt, sier Ruba Mahmud.

SmiS kunne heller ikke motstå tilbudet fra kroppskunstnerne og ble selv malt før det bar videre til neste utested.

Ansvarlig redaktør i SmiS, Ole Jacob Riise, blir malt i ansiktet av internasjonal student, Clarissa Santoso, før kvelden bærer videre til neste temafest.

 

Internasjonal student, Ruba Mahmud (høyre), maler ansiktet til Bleta Shehi (venstre) før hun drar på dansegulvet.

Alf og Werner – Aftersun Party

Da vi gikk inn på Alf og Werner var det noe laber stemning i andreetasje. Her tok faddere og fadderbarn en pause fra festlighetene og samlet seg rundt på bordene.

I tredjeetasje derimot, var det full fest. Dansegulvet var fullt med studenter iført tiki-mønstrede klær og blomsterkranser som halskjeder.

 

Dansegulvet på Alf og Werner under årets Aftersun Party.

Av alle temafestene i Stavanger mener vi denne bar preget av å være den koseligste.
En fornøyd faddersjef

Etter SmiS’ vurdering var Temafestene en kjempesuksess. Den oppfatningen deles av faddersjef Kim Roger Andersen:

– Vi er veldig fornøyd med arrangementet! Jeg har snakket med barsjefene på alle de ulike utestedene, og de hadde ingen klager på kvelden.

– Det kom mye folk på festene selv etter klokken 12 og det er vi veldig glade for. Kveldens mest populære fest var nok på Hall Toll, men vi er storfornøyd med alle arrangementene i Stavanger, legger han til.

Hexagon – Superheltfest

Superheltfesten på Hexagon var noe for seg selv. Dansgulvet var fyllt til randen og studentene danset som om det var siste dagen i fadderuka. Sinnsykt god stemning og kraftige strobelights gjorde festen komplett.

Det er noe for seg selv å studenter i superheltkostymer ta seg helt ut på dansegulvet – Batman og Superman tar den helt ut mens improviserte superhelter henger med.

Festen oppsummert – veldig få satt ved bordene på Hexagon og dansegulvet kunne ikke rommet flere studenter.

Ut på tur med nye venner

Fra venstre: Naomi Gumaer, Josefine Michelsen, Linn Guri Haarberg og Nora Laugtug.

På vei til inngangen på Hall Toll møter vi en gruppe på fire studenter, to sykepleiere og to statsvitere, som viser hva hele fadderuken handler om.

– Vi begynte nettopp på universitetet. Vi støttet på disse to ved Hall Toll, sier Naomi Gumaer og peker på hennes nye venninner Linn Guri Haarberg og Nora Laugtug.

– Vi møtte på dem og tenkte “Wow! Kjenner vi dere egentlig?”. Det gjorde vi ikke, men hva har vel det å si? Så begynte vi å snakke og ble etterhvert en gruppe. I stedet for å bli med resten av studiet vårt videre blir vi med Nora og Linn, legger Gumaer til.

Studentene forklarer at de storkoste seg på Toga Party.

– Det var klamt, trangt og sinnsykt fett. Nå skal vi avslutte kvelden på Los Tacos, sier Linn Guri Haarberg.

Hall Toll – Toga Party

 

I det vi går inn på Hall Toll forstår vi hva Haarberg snakket om. Hele andreetasjen er fullpakket av studenter i tilsynelatende improviserte togakostymer av laken og gardiner.

Utestedet er utsmykket med tikidekor og palmer. Faddere og fadderbarn på dansegulvet kaster på opplåsbare strandleker, den mest synlige var en enorm rosa flamingo som ble kastet frem og tilbake.

Utsikten fra scenen på Toga Party på Hall Toll. Den rosa flamingoen var en populær rekvisitt blant festløvene. Til høyre står DJ Sindre Kallmyr.

Toga Party var desidert den heteste temafesten – mye bar hud, et folkehav av studenter og en temperatur og luftfuktighet som du ikke finner selv i Amazonas.

SmiS fikk også tilgang til scenen på Hall Toll hvor Sindre Kallmyr og Tom Boye var DJ. Herfra fikk vi en god oversikt over stemningen blant faddere og fadderbarna (Se video her!).

Festen var såpass bra at SmiS ble igjen på Hall Toll til utestedet stengte.

Temafesten i fadderuken 2018 var en kveld vi sent vil glemme!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.