TekNat-liste svarer på fraværet

0

TekNat-liste har vært fraværende på flere arenaer denne høsten. De vant studentvalget i fjor, og har 6 representanter på studentparlamentet.

SmiS skrev forrige uke om at bare ti av 19 studentvalgte møtte opp på parlamentsmøtet (lenke). Her hadde ISU høyest fravær, med ingen oppmøtte. TekNat-liste stilte med kun én av seks kandidater.

– Vi hadde et problem med å planlegge rundt det forrige parlamentsmøtet, for det viste seg at alle var bortreist eller på jobb. De hadde derfor ikke anledning til å delta, sier Jonas Bjørheim i TekNat-liste til SmiS.

Han forteller videre at de jobber med å etablere bedre rutiner, slik at de oppdager dette tidligere, og kan kalle inn varaer med bedre forvarsel.

Har ikke prioritert debattene

TekNat-liste har heller ikke møtt opp på noen av debattene ved årets studentvalg. De fire andre listene har debattert uten fjorårets vinnere.

– At vi ikke har vært med på debatter er en prioriteringssak. Vi deltok heller ikke i fjor, da oppmøtet på debattene var labert, og vi vurderte at vi ikke traff vår målgruppe der. Promotering på andre, mer uformelle kanaler har vist seg mer produktivt, sier Bjørheim.

Bilde fra dagens debatt på Studentenes Hus. Environmentalist, Moderat Liste, Studentaksjon for større Tappetårn og Sosialdemokratisk Liste fikk debattere uten konkurranse fra TekNat.

Samme listeprogram som i fjor

TekNat-listes program er helt likt som det de gikk til valg med i fjor. Saker de har fått igjennom det siste året står altså fremdeles på programmet.

Blant annet tilrettelegging for digitale verktøy ved eksamen og i studiene, innelåst sykkelparkering og å forlenge nattbusstilbudet i helgene.

I tillegg står flere av sakene på programmet deres også på arbeidsprogrammet til StOr, og er saker som StOr allerede jobber med skoleåret 2017/2018.

– Vi føler at listen vår representerer våre holdninger på en god måte, selv om det finnes en eller to enkeltsaker som ikke er like aktuelle lengre, sier Bjørheim.

Utlyste kandidater på Facebook

Fredag postet TekNat-liste sin første melding på Facebook siden oktober 2016. Da for å utlyse kandidater som kunne tenke seg å engasjere seg i listen.

Tekst: "Heisann alle sammen! :D Vi er på utkikk etter engasjerte studenter innenfor teknisk naturvitenskapelige fag som ønsker å representere TekNat-liste i Studentparlamentet neste år. Om du føler deg kallet, eller kjenner andre som kan være aktuelle kandidater, ta gjerne kontakt.
Denne meldingen publiserte TekNat-liste på Facebook forrige fredag. Det var deres første livstegn på Facebook på et år.

– Betyr dette at dere har planer om å trekke kandidater fra listen dere har gått til valg med?

– Dette er for å supplere med flere vararepresentanter, gjerne med folk som har litt mer av studietiden igjen, som kan sitte i to til tre år. Alle som står på listen nå stiller til valg, og har ingen planer om å kaste sitt kandidatur, sier Bjørheim.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.