Teaterkonsert how

0

how foto Christer Ulseth1

how foto Christer Ulseth2
Tekst og foto: Christer Ulseth

Regissør: Nikolaj Cederholm.
Musikalske arrangementer: Jens og Peter Hellemann.
Sangtekster: Neill Cardinal Furio.
Kostymedesigner: Line Bech.
Koreograf: Anja Gaardbo.
Lysdesinger: Jonas Bøgh.
Lyddesigner/PA lyd: Arild Lægreid.
Maskør: Jill Tonje Holter.
Medvirkende: Mareike Wang, Svein Solenes, Espen Hana, Marianne Holter, Gretelill Tangen, Lars Funderud Johannessen, Helga Guren, Mette Arnstad, Ingrid Rusten, Even Stormoen, Roar Kjølv Jenssen.
Musikere: Bodhild Vossgård – cello, Mikaell Olsson – bass, Trygve Tambs-Lyche – trommer.
Visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal.

Rogaland Teater sin konsertforestilling «Teaterkonsert how» er skapt av danske Nikolaj Cederholm. «How» er Cederholms andre teaterkonsert i Norge. Den første forestilling «Mozart» ble også satt opp ved Rogaland Teater og filmet for NRK. 16. April gikk teppet opp for «teaterkonserten how». Det er ett stykke som er delt opp i tre separate akter. De har traktert kjente klassikere i alle sjangre fra «The Rolling Stone» til «Spice Girls».

Det åpner med første akt hvor Mareike Wang driver og pakker ut to menn som skal vise seg å bli korister. Den første blir åpnet i ren Ikea-stil, uten å måtte sette sammen selv heldigvis. Den andre og siste koristen blir pumpet opp via en luftslange. Og med det er de klare til å beatboxe/kore for Mareike mens hun gyver løst på en «Spice Girls»-sang. En veldig morsom og god gjennomføring.

Det vil bli mer beatboxing og sang senere i stykket men for å få med deg det bør du nesten bare ta bena fatt og ta turen ned til Rogaland Teater og sette deg ned og oppleve to timer med teaterkonsert. Det virker som en morsom oppsetning som fokuserer på å lage en konsert med humor og en egen visuell opplevelse. «Teaterkonserten how» kan jeg definitivt anbefale om du vil ha en kveld utenom det vanlige.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.