Studentvennlige julegaver

0

Jul nærmer seg med stormskritt og det er kanskje på tide å tenke på julegaver. Dersom du lever på et trangt studentbudsjett, og gjerne lurer på hvordan du skal få råd til julegaver, eller du har familie og venner som har alt de trenger, da er kanskje disse gavetipsene midt i blinken for deg!    

Gjør det personlig  

Selv liker jeg best de gavene som jeg vet det er lagt i mest tid i, enten å skaffe eller å lage. En minnebok med mange kjekke bilder, sitater og gjerne brev inni er utrolig kjekt å få. Man blir fort sittende lenge å bare mimre tilbake på de gode tidene som minneboka gjenspeiler, og det viser at du virkelig setter pris på personen du gir det til. I tillegg er det en kjekk prosess å lage boka, og en sitter gjerne og koser seg med å se på bildene. Bøker og annet scrapbook-materiale finnes på butikker som Kreaktiv, Panduro, Kremmerhuset og Søstrene Grene. Bilder fås bestilt hos vanlige fotobutikker som Japan Photo, eller dersom en ønsker å gjøre de litt mer spesielle, kan en bestille polaroid bilder fra en app som heter Printic. Det anbefales å sjekke ut! 

 

Søtt og godt 

Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har både venner og familie som er vanskelig å kjøpe gave til fordi de har alt. Men er det noe ingen kan få nok av, så er det mat. Og søtsaker. En kreativ gave kan derfor være å gi en krukke med ingrediensene til en matrett som både er enkel å lage, og som smaker utrolig godt! Dette kan for eksempel være cookies, knekkebrød, kakedeig, snop og lignende. Dersom man henger med oppskriften blir det plutselig og mye mer fancy. Ønsker man å gi en smakebit av delikatessen som man har gitt ingrediensene til er det bare til å lage en batch av det og gi det med i gaven. Det er alltid en slager å gi mat. 

 

Strikk noe 

Dersom du kan strikke eller hekle, er julen en perfekt anledning å bruke de evnene på! Vinteren er kald, og da er det deilig å ha enten votter, skjerf, luer, pannebånd eller ullsokker liggende. Disse plaggene er i tillegg små, og er du en erfaren strikker vil de bli strikket fort, men også bli satt veldig pris på å få. Garn trenger heller ikke å være så dyrt. Sparkjøp, Nille og andre matvarebutikker selger garn til en billig penge. Restegarn kan også brukes dersom man har holdt på med større prosjekt tidligere. 

 

 

Ram det inn

Noe som er veldig inn for tiden i interiørbutikker er helt enkle, minimalistiske bilder. Dere vet helt sikkert hva jeg snakker om: Svart enkel ramme, med bokstaven E som dekker hele bildet. Eller en geometrisk figur. Og bare det. Som koster 699,-. Dersom en bruker kreativiteten litt og finner frem penn og papir kan dette bli lagt for en brøkdel av prisen. Har en også printer kan en lett skrive inn noe fint, kreativt og gjerne personlig og printe det ut for så å ramme det inn. Keep it simple. Rammer kan også finnes billig både på gjenbruksbutikker, som Fretex og NMS Gjenbruk eller f.eks. Søstrene Grene.

 

Tilby tjenester 

Har du et trangt budsjett, og kanskje ikke er typen til å sitte og dille for mye med DIY-prosjekter, kan dette tipset være for nettopp deg! I stedet for å bruke penger på gaver kan du by på tjenester. Skriv ned på noen lapper eller lag kuponger som du legger oppi en boks. Dette kan du gi til enten til din kjæreste, mor, far, søster, bror, eller bare en du ønsker å gi litt ekstra av din tid til. Eksempler på disse kupongene kan være: Lage middag en dag, arrangere en spillekveld, gå ut på bowling, kinodate etc. På denne måten kan de selv velge når de ønsker å bruke kupongene. Utgiftene blir spredt utover året og du viser at du ønsker å gi av din tid. For mange viser dette mye større omtanke enn en rask og enkel kjøpt gave som mottakeren i utgangspunktet ikke trengte. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.