Studentforening: Tenker nytt

0

Tekst: Lene Borchgrevink og Pia Vinningland – Foto: Pia Vinningland 

Linjeforeningen Indøks er opptatt av å opprettholde god kontakt mot arbeidslivet. Samtidig bruker de mye tid på å styrke det sosiale og skape et godt studiemiljø for alle.

Indøks er linjeforeningen for dem som går master i industriell økonomi. Foreningen samler medlemmene til forskjellige sosiale sammenkomster og holder arrangementer med faglig innhold, som for eksempel bedriftsbesøk og case workshops.
– Foreningen er veldig sosial, og det gjør ingenting om du har tatt bacheloren din et annet sted, du kommer fort inn i miljøet på Indøks, sier Magnus Wesenberg, nåværende leder i Indøks.

– Det er veldig gøy å være medlem. Man får veldig mye igjen for det. Man møter mange spennende folk. Motiverte folk som har lyst på et godt samhold, lyst til å gjøre en god innsats og ta i et tak for andre. Det er veldig givende å møte folk som har lyst å engasjerer seg. Det er veldig lett å komme i kontakt med andre, og det er det beste med å være medlem av Indøks, legger Didrik Kahrs Skaale til.

Karrieredag for tiende gang

Indøks har også ansvaret for å arrangere karrieredagen som årlig holdes ved UiS. Årets karrieredag var den tiende gangen den ble holdt. Karrieredagen er en mulighet for studenter til å møte arbeidslivet og for bedrifter til å møte studentene. Her kan man se hvilke muligheter som finnes i arbeidsmarkedet, og lære mer om bedriftene som finnes i nærområdet.

-Vi står for å ha god kontakt både innad i Indøks, mot skolen, andre studenter og mot arbeidslivet, sier Skaale.

Tradisjonell linjeforening 

Tradisjoner er viktig for foreningen. Tidligere i november holdt de julebord for sine 92 medlemmer. Her gav de ut prisen «Årets Indøker». Den blir delt ut til et medlem som ikke er med i styret, men som viser stort engasjement gjennom hele året, og som virker som et bindeledd mellom klassene og har vært med på å arrangere forskjellige sammenkomster både sosialt og faglig.

-Vi har innarbeidet en del tradisjoner opp igjennom. I tillegg til det årlige julebordet arrangerer vi blant annet en hyttetur til Røldal sammen med Mastøk. Ellers har vi noen egne tradisjoner i fadderuka, og karrieredagen, forteller Skaale.

«Vi syntes det er veldig positivt med en større variasjon i bedriftene som kommer. Det er bra for skolemiljøet, og gjør karrieredagen mer relevant for flere studenter»

Lederbytte 

Skaale er blitt valgt til ny leder av foreningen, og tar over vervet en gang på nyåret. Han ser veldig frem til dette, og forteller at det blir nok gjort noen endringer framover.

-Vi har snakket mye sammen og kommet fram til at noen endringer nok må gjøres med tanke på at det er blitt tøffere tider i Stavanger. Vi har også flere studenter, så vi må tilpasse oss, forteller han.

-Det er også blitt tøffere å arrangere karrieredagen med tanke på hvordan arbeidslivet i Stavanger har det akkurat nå. Det er færre interesserte bedrifter enn det det har vært før. Det har også blitt vanskeligere å få til bedriftsbesøk og presentasjoner, legger nåværende leder Wesenberg til.

Nettverksbygging er viktig, og med tanke på karrieredagen har foreningen nå i større grad begynt å se på bedrifter utenfor olje-bransjen. Det har blitt nødt til å tenke nytt, og vil ta med seg mye av lærdommen fra det siste året inn i det nye styret.

-Vi syntes det er veldig positivt med en større variasjon i bedriftene som kommer. Det er bra for skolemiljøet, og gjør karrieredagen mer relevant for flere studenter, sier Wesenberg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.