Studenter kan få vaksine i oktober – overrasket over tempoet

0

Studenter må muligens vente til siste halvdel av året før de får tilbud om vaksine. Dette mener rektor ved UiS er overraskende.

Det var Universitas som først omtalte saken.

– Når det er sagt, så er det mange forhold vi ikke har kontroll over. Det er knapphet på vaksiner og press på vaksineringskapasiteten. Da må myndighetene prioritere, sier rektor Klaus Mohn.

Dette fører altså til at studenter havner bak i vaksinekøen.

Naturlig prioritering

Forskning.no forklarer at flertallet av de som blir alvorlig syke eller dør av koronaviruset, er eldre og personer med kroniske sykdommer.

– Dette gjør det naturlig å prioritere andre grupper, sier rektoren.

Mohn forstår belastningen pandemien medfører ansatte og studenter. Derfor skjønner han hvorfor vaksinetilbudet kan virke fjernt.

Kritisk måned

– Jeg synes det er lang tid, men jeg skjønner at de må prioritere andre grupper framfor studenter, sier StOr leder Phillip Lundberg Jamissen.

Videre tror han de neste månedene blir kritiske for mange studenter. Det gjelder spesielt førsteårsstudenter.

– Den neste måneden blir kritisk for mange studenter. Det gjelder spesielt førsteårsstudentene. De fikk ikke brukt høstsemesteret til å bygge nettverk på samme måte som tidligere, sier Jamissen.

Smittetallene i Stavanger har gått nedover den siste tiden. Dette har ført til at UiS har åpnet for fysisk undervisning fra 8. februar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.