Studentene på eventyr: Et ustemt amatørkor

0

En torsdag kveld er kanskje ikke favorittdagen å dra ut på, men med Arkivets månedlige arrangement er det verdt det. Vi snakker selvfølgelig om Silent Disco.  

Silent Disco går ut på at man får tildelt et headset med forskjellige “kanaler” man kan bytte mellom. Kanalene blir styrt av forskjellige DJs som kjører sine egne sett. Konseptet er hentet fra det store utland, nærmere bestemt USA. Flere nattklubber fikk klager fra naboer på grunn av høy musikk. Dette løste klubbene ved å spille musikk gjennom headset, og ikke via høyttaleranlegg, sånn at festen kunne fortsette videre. 

Vår kveld startet som vanlig. Et par kalde med gode venner før vi dro videre. Dørene åpnet klokka 22, men festen (altså musikken) startet ikke før en time senere. I døren ble vi tildelt svarte headset, men med en gang de ble skrudd på var det akkurat som å gå med diskokuler på hodet. Det var et lysshow uten like. Og det så enda bedre ut da man var samlet 40 stykk med samme lysshow i et mørkt rom. Vi fikk en kort introduksjon om hvordan det hele fungerte før vi måtte klare oss på egenhånd.  

I begynnelsen så føltes det litt mer ut som fredagsklubben man pleide å gå på i sjette-klasse. Litt sjenerte og ventet på at energidrikken skulle kicke inn, sånn at en ble modig nok til å bevege seg ut på dansegulvet. 

På dansegulvet stod alle sammen inndelt i små kolonier. Noen testet sangstemmen, mens andre frisket opp gamle dance moves. Det som var overraskende er mangelen på ”grinding” og ”tafsing”. Kanskje fordi man er redd for at personen ikke er på samme kanal som seg selv.  Selv om fargen på headsettet viser hvilken kanal de forskjellige menneskene er på, kan det fortsatt være vanskelig å tyde alle signalene og blinkingene som kommer fra headsettet. 

Etter mye dansing, og mye ustemt amatørkor, ble vi tørste og måtte lade opp. Det å måtte komme seg fra dansegulvet til baren var helt umulig uten å bli sølt på. Fordi folk hører på hver sin kanal med forskjellige rytmer i musikken er det ikke uvanlig at man havner i klem mellom to dansende idet man prøver å snike seg forbi. Aller best er det når begge disse dansende har hver sin drink i hånden. Å dusje i alkohol er vel noe av det “beste” som finnes? 

Bartenderne brukte også headset. Dette var nok for deres eget beste, fordi man skulle kanskje tro at støynivået på et slikt arrangement er mye lavere enn en vanlig lørdag ute. Men der tar man grådig feil. Musikken runger kanskje ikke over høyttaleranlegget, men Arkivet var ikke stille av den grunn. Det anbefales på det sterkeste å ikke ta av seg headsettet, med mindre man ønsker seg selv vondt. Har du noen gang sett på “Top 10 worst Idol auditions”? Det føles veldig som en episode av dette. 

Et godt tips fra oss som har gjort denne feilen selv. Kom i tide! Det er veldig begrenset med headset (og plass på Arkivet for den saks skyld), og når alle er tatt kan man ikke gjøre annet enn å vente. Man må altså vente til noen drar fra arrangementet og gir fra seg headsettet før en kan komme inn og ta over den ledige plassen. Dette kan ta alt fra ti til 40 minutter. Og i det fantastiske Stavanger-været, (A.K.A. regn og vind), er det ikke veldig gøy å vente ute lenge. 

Da dansegulvet var blitt så vått av alkohol at det begynte å ligne på et lite badebasseng, skjønte vi at det er på tide å ta kvelden. Det var jo tross alt bare torsdag. Man kan ikke dra på flatfylla da, hvis man skal være klar til dyst på lørdag igjen. Vi må ta vare på helsa (leveren)! 

 

VURDERING: 

Positivt: Eneste i Stavanger som holder på med det, hyggelig med paraplydeling i køen og hyggelige vakter. 

Negativt: Lite lokale, få headset, ræva toalett-muligheter. 

Spandering: 0 (hadde sikkert sølt uansett) 

Åpningstider: En torsdag i måneden klokken 22:00. 

Inngang: Gratis. 

Aldersgrense: 20 år. 

Øl: 88,- 

Drinks: 126,- 

Karakter: B 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.