Student og toppolitiker, hva er hemmeligheten?

0

22 år gamle Julia Wong er til daglig statsvitenskapsstudent ved UIS, men dedikerer høsten til stortingsvalget. Vi satt oss ned med stortingskandidaten.

 

Julia Wong engasjerte seg tidlig i politikken. Inspirasjonen kom fra et skoleprosjekt hvor de skulle sette seg inn i de forskjellige partiene.

– Måten de snakket om flyktninger på, var noe som gjorde at jeg fikk lyst til å engasjere meg, presiserer Wong.

Hun legger til at hun senere fikk flere hjertesaker, men at det var her det hele startet. I dag er kultur, skolepolitikk og sosiale forskjeller det hun brenner for.

En vanlig dag

– I valgkampen er ingen dager like, sier Sandnesjenta.

Hun har en rastløs livsstil som tillater lange dager og tett program. Hun er samtidig glad for at hun har et såpass fleksibelt studieprogram, slik at det lar seg gjøre.

Multitasking er hennes beste venn i en travel hverdag. Og struktur i en kaotisk hverdag er essensielt for Wong. For å få dette til, er hun nødt til å planlegge.

– Det blir som regel skippertak i eksamensperioden, bekrefter Wong.

En vanlig dag inneholder både forelesninger og politiske aktiviteter. Wong prøver også å få tid til konserter og trening med venner. Men det er ikke alltid det lar seg gjøre. Valgkampen krever mye tid og dedikasjon.

Til unge velgere

Mange skal stemme for første gang 11. September, og er litt i tvil om hvor de står politisk sett. Til dem oppfordrer Julia Wong å tenke i gjennom hva de står for.

– Finn det partiet du er mest enig med, sier hun og legger til at det er ”umulig” å finne et parti du er enig med i alle saker.

Den retningen du vil føre samfunnet i er det viktigste å tenke over når du stemmer. Arbeiderpartiet er det som matchet best med Wong sine verdier.

– Jeg er heller ikke enig med alle AP sine saker.

Når det er sagt er mange av hjertesakene hennes tett knyttet til Arbeiderpartiets politikk.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.