Student fikk midlertidig bosted etter koronafrykt

0
FLERE STUDENTBOLIGER: Høsten 2022 kommer det flere studentboliger til Universitetet i Stavanger. Foto: Arkiv.

Én student har fått tildelt midlertidig bosted av SiS, etter at usikkerhet knyttet til vedkommendes helse oppsto i boligblokken. Studenten er ikke i karantene.

– I dialog med studenten og UiS kom vi frem til at å flytte vedkommende til et eget sted var det lureste. Studenten har ikke symptomer og har testet negativt på tester, sier boligsjef i SiS, Øyvind Lorentzen. 

Det var Utsnitt.net som først omtalte situasjonen.

Ifølge Lorentzen skal situasjonen ha oppstått etter at studenten kom tilbake fra hjemlandet sitt torsdag. Det spredte seg etterhvert en usikkerhet blant beboerne i blokken, knyttet til vedkommendes helse og smittefare. Studenten tok selv kontakt med universitetet.

Den midlertidige boligen består av et rom i en av boligblokkene SiS har til rådighet. Denne er nå innredet til boformål for studenten. Lorentzen presiserer at studenten verken er isolert eller i karantene.

Trenger andre løsninger

Den midlertidige boligen er et fellesrom i underetasjen i en av boligblokkene. Denne etasjen er stengt av, og de andre beboerne har fått informasjon om hvorfor det er gjort.

– De er også informert om at studenten er symptomfri og har testet negativt, forteller Lorentzen.  

Han forteller at SiS ikke har kapasitet til å ta hånd om liknende situasjoner på samme måte. Studentsamskipnaden har begrenset med boliger, og skulle noe liknende oppstå vil SiS sammen med UiS finne andre løsninger. 

– I denne saken bygde stemningen i boligblokken seg opp, og i samarbeid med krisegruppen til UiS løste vi saken så fort, sier boligsjefen.

Han legger til at det er første gang SiS har tildelt nytt bosted på grunn av sykdom eller sykdomsfrykt. 

– Vi har tidligere hatt liknende løsninger, men da har det vært på grunn av feil eller tekniske problemer med studenters hybler, sier han. 

Følger virus-situasjonen

UiS skriver på sine nettsider at de følger situasjonen, men at all undervisning og alle eksamener vil gå som planlagt inntil videre. De skriver også at ved eventuelt langvarig karantene og fravær på grunn av koronaviruset, vil Universitetet vurdere muligheter for alternative undervisningsformer.

VID og BI har også satt ned en beredskapsgruppe, og holder alle campuser åpne. BI ber samtidig alle fortsette sin hverdag som normalt og behandle alle studenter med respekt.

Folkehelseinstituttet ber friske personer som de siste to ukene har oppholdt seg i områder med spredning av viruset skal følge på symptomer som feber, hoste og luftveissykdom, i to uker etter hjemkomst. Dersom symptomer oppstår bes du ta kontakt med helsetjenesten på telefon. Også personer som har vært i kontakt med en person som er bekreftet smittet bør ta kontakt med helsetjenesten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.