Streaming-tips: Utenfor Hollywoods grenser

0

I det siste har nesten alt man har lest og hørt om på nyhetene og i de store avisene handlet om valgkampen i USA, og Amerika generelt. På grunn av dette ekstreme fokuset på USA og det faktum at de fleste store filmer og serier kommer herfra, tenkte jeg at vi for en gangs skyld kunne se på noen fantastiske filmer også utenfor landets grenser. Derfor tar denne månedens streaming-tips for seg filmer fra Danmark, Frankrike, Indonesia og Hong Kong.

Jakten (Netflix)
Jakten

Denne danske filmen fra 2012, med Mads Mikkelsen i hovedrollen, handler om barnehageansatte Lucas (Mikkelsen) som gjennom en løgn får hele sitt liv snudd på hodet, og hans jakt på sannheten. Filmen er et fantastisk velregissert og velspilt drama om konsekvensene ved at et lite barns løgn blir oppfattet som den hele og fulle sannhet. Mads Mikkelsen er ikke annet enn fantastisk i denne filmen og portretterer den falsk anklagete Lucas på en fortreffelig måte. Både gjennom filmens visuelle uttrykk og karakterens herlige dynamikk klarer regissør Thomas Vinterberg å skape en realistisk fremstilling av et av verdens såreste temaer. Denne filmen er uten tvil en av de beste filmene noen sinne laget i Skandinavia.

De Urørlige (Netflix)
the-intouchables11
I 2011 kom filmen som skulle bli Omar Sys store gjennombrudd, nemlig «De Urørlige». Mangemillionæren Philippe (François Cluzet) er lam fra nakken og ned og trenger hjelp til alle dagens gjøremål. Når han er på utkikk etter en ny pleier ender han opp med å ansette den uerfarne og svært uortodokse unge mannen Driss (Omar Sy). De to danner er sterkt vennskap, samtidig som både Driss og Philippe har sitt å stri med på hjemmebane. Denne hjertevarmende og morsomme filmen er virkelig en av de mest originale «buddy»-filmene i senere tid. Filmen klarer på en fantastisk måte å få frem vennskapet mellom de to hovedkarakteren og hvordan to så forskjellige personer klarer å knytte så sterke bånd.

The Raid (Netflix)
the-raid-poster

Hvem skulle trodd at Indonesia skulle stå bak en av den moderne tids mest actionfylte filmer? 14 etasjer og en hel haug med kjeltringer står mellom et S.W.A.T team og dets mål om å ta ut en hensynsløs gangster. I 2011 tok den Walisiske regissøren Gareth Huw Evans på seg oppgaven med å lage en av de mest voldelige og tempofylte actionfilmene med bare 1.1 million dollar. Resultatet ble den kritikerroste filmen «The Raid», som er så adrenalinfylt at man ikke klarer å gjøre annet enn å følge med på den fartsfylte og fantastisk koreograferte slåssingen og drepingen som til enhver tid utspiller seg på skjermen. Er du på utkikk etter en film der det ikke er mulig å bli distrahert av noe annet, samtidig som du er vitne til utrolig bra action, er denne testosteronbomben virkelig filmen for deg.

Ip Man (Netflix)
ip_02
Den verdenskjente kampsportinstruktøren Yip Man ble i 2008 portrettert av Donnie Yen i filmen som forteller om hvordan livet til Yip Man og hans familie endret seg etter at Japan invaderte kina i 1937. I denne tøffe perioden med lite arbeid og mat, avholder de japanske soldatene kamper der de kinesiske landsbyboerne kan tjene sekker med proviant. Dette fører til at Yip Man noe motvillig må ta på seg oppgaven med å trene landsbyens borgere i kampsporten Wing Chun. Denne filmen er som alle kampsportfilmer fra Kina og Hong Kong visuelt slående i form av sine brilliante koreograferte kampscener, og en must for alle som liker asiatiske kampsportfilmer.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.