Streaming-tips: Serieåret 2016 – en litt forsinket recap

0

Ideelt sett skulle nok denne spalten kommet i desember eller januar. Grunnen til at den ikke kommer før nå er rett og slett fordi jeg ikke med god samvittighet kunne skrive om de beste nye seriene fra fjoråret uten at to av de seriene jeg likte mest var tilgjengelige på norske streaming-platformer. Når de nå er blitt tilgjengelige er på høy tid med ett litt forsinket recap av fjorårets beste nye serier.

Tekst: Andres Haugen Vikhagen

The People V. O.J. Simpson: American Crime Story (Netflix): Første sesong av denne nye antologiserien tar for seg rettsaken mot O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr), der den tidligere fotballspilleren ble anklaget for drapet på ekskonen Nicole Brown Simpson og modellen Ron Goldman. I serien følger vi O.J. Simpson og forsvarsteamet hans, bestående av Robert Kardashian (David Schwimmer), Robert Shapiro (John Travolta) og Johnnie Cochran (Courtney B. Vance), og aktoratet bestående av Marcia Clark (Sarah Paulson) og Christopher Darden (Sterling K. Brown). Dette er etter min mening den beste nye serien fra fjoråret. Mye av grunnen til dette skyldes de fantastiske skuespillerprestasjonene og karakterene som bli portrettert, og en fabelaktig skildring av sakens mange sider.

The Night Of (HBO Nordic): Noe av det seriegiganten HBO er aller best på er miniserier. Fjoråret ga oss nok en gang en fulltreffer fra giganten, i form av den fengslende miniserien «The Night Of». Serien følger college-studenten Nazir «Naz» Khan (Riz Ahmed) i det han etter en fuktig natt med en ukjent kvinne, våkner opp til at hun er brutalt drept. Naz blir siktet for drapet og det blir opp til advokaten John Stone (John Turturro) å frifinne han, og aktoren Helen Weiss (Jeannie Berlin) og detektiven Dennis Box (Bill Camp) å dømme han. Saken som i starten kan virke som en no-brainer utvikler seg til å bli en veldig komplisert sak for alle parter. Ahmed, Turturro og Camp overbeviser stort i sine respektive roller og portretterer veldig interessante karakteren. Dette er en aldeles brilliant og fengslende miniserie om å finne sannheten.

This is Us (Viafree): 2016 ga oss en av de beste karakter- og familiedramaene jeg noen gang har sett. Serien tar for seg en gruppe mennesker som krysser veier gjennom livet, fra det å ha samme fødselsdag til så mye mer. Dette er en serie om familiære bånd, kjærlighet, sorg, stress, selvbilde og hat. Det er en serie som belønner de som vet minst mulig om den, ved at den gir deg så mye tilbake for din uvitenhet. Serien er både morsom og trist, og har et karaktergalleri bestående av så mange interessante og forskjellige mennesker som det er utrolig lett å bli investert i. Er du på utkikk etter en serie om menneskers opp og nedturer, og hvordan våre liv henger sammen er dette en serie for deg. Trist, kjærlig, velspilt og en bragd innen historiefortelling.

Westworld (HBO Nordic): Planene til HBO er at denne serien skal bli det nye flaggskipet etter at «Game of Thrones» forlater oss neste år. Fra første sesong å dømme så er dette ingen umulighet. «Westworld» handler om en temapark satt til den ville vesten der rike mennesker kan henge med veldig livlige androider. Det er en serie om alt det mennesker er villige til å gjøre uten å kunne bli straffet, og om et sted der alle våre gode og dårlige sider kan manifesteres. Med et stjernegalleri uten like, ekstremt god produksjonsverdi, fengslende karakterer og spennende historie er dette en brilliant serie fra ende til annen. Det er bare så synd at man må vente til 2018 før sesong to kommer.@

I streaming-spalten gir Andres Haugen Vikhagen tips til hvordan du skal få det beste utav strømmetjenestene.

Mer gira på film enn serier? Da kan du lese om fantastiske filmer som ingen så.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.