Streaming-tips: O’ jul med din glede

0

Nå er det endelig den tiden av året igjen. Den tida der alle de fantastiske julefilmene vi holder så kjært begynner å sendes rundt omkring på de ulike TV-kanalene. Men før det virkelig begynner å dra seg til med alle disse kjente julefilmen, hva med å ta en titt på disse fire fantastiske julefilmene som ikke i like stor grad får den oppmerksomheten de fortjener i jule-tiden.

It’s a Wonderful Life (Netflix)
its-a-wonderful-life-1946
Frank Capra utga i 1946 filmen «It’s a Wonderful Life», som i dag blir ansett av mange for å være kanskje den beste julefilmen noen sinne laget. Filmen handler om George Bailey (James Stewart) som grunnet frustrasjon tenker på å ta sitt eget liv på julaften. Men han gjør seg klar til å hoppe fra en bru får han besøk av engelen Clarence (Henry Travers), som viser han hvordan livet ville vært uten at han eksisterte. James Stewart gjør sitt livs opptreden i denne hjertevarmende filmen om hvor kjært livet er, og hvordan en person påvirker så mange andre. Det skal også sies at engelen Clarence uten tvil er den beste og morsomste engelen noen gang portrettert i en film.

Arthur Christmas (Netflix)In this film publicity image released by Sony Pictures, Bryony, voiced by Ashley Jensen, left, and Arthur, voiced by James McAvoy, are shown in a scene from "Arthur Christmas." (AP Photo/Sony Pictures, Aardman Animations)Denne animasjonsfilmen fra 2011 følger den klumsete Arthur, julenissens yngste sønn, i det han påtar seg oppdraget med å levere en feilplassert gave til en ung jente på under to timer. Dette er en flott animasjonsfilm som viser nissens gaveutlevering på en litt mer «high tech» måte enn det vi er vant med, og hvor viktig julen er for både mennesker, alver og julenisser. Arthur er en fantastisk morsom hovedkarakter, som sammen med alven Bryony utgjør en fantastisk duo med mål om at alle skal ha en god jul. Dette er en annerledes julefilm i det at vi for en gangs skyld faktisk følger julenissen, i alle fall hans familie, og hvordan dette ikke bare er fryd og gammen, men til tider veldig krevende.

White Christmas (Netflix)
whitechristmas
Sang og dans-duoen Bob Wallace (Bing Crosby) og Phil Davis (Danny Kay) faller for en søster-duo, og de fire slår seg sammen for å redde deres tidligere generals hotell i Vermont. Denne fantastiske musikalske romantiske komedien fra 1954 er et non-stop-show av fantastiske musikalske nummer, med en magisk duo i Bob og Phil som geileder oss nydelig gjennom det hele. Cosby og Kay er ikke annet enn utrolige sammen, og i samspill med Rosemary Clooney og Vera-Ellen som søstrene Betty og Judy er vi vitne til en eventyrlig kvartett som en nytelse å både se og høre. Dette er en film som alle med et hjerte for musikaler og julefilmer bør se.

Solan og Ludvig-Jul i Flåklypa (Netflix)
maxresdefault
Den første filmen fra Aukrust-universet siden «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa», helt tilbake i 1998, kom i form av «Solan og Ludvig-Jul i Flåklypa» i 2013. Flåklypa lider av stor snømangel, som fører til at sykkelreparatør og oppfinner Reodor Felgen får i oppgave å lage en snø-maskin. Men i kjent Flåklypa-tradisjon går ikke alt på skinner, og problemer oppstår når Flåklypa Tidenes redaktør får tak i maskinen. Filmen er i likhet med klassikeren «Flåklypa Grand Prix» en stop-motion animasjonsfilm. Utseendemessig er denne filmen mer lik Aukrusts tegninger enn Caprinos mesterverk. Den klarer godt å fremstille den fantastiske dynamikken mellom Solan og Ludvig, og inneholder en mengde rare ord og uttrykk som helt klart kommer til å få deg til å humre og le.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.