Streaming-tips: Netflix’ skjulte skatter

0

I Norge har streaming-tjenesten Netflix noen ganger blitt kritisert for å bruke for lang tid på å få inn de nye filmene og seriene. Noen har derfor ment at Viaplay og Cmore er bedre tjenester. Når det kommer til å utgi nytt innhold er nok disse tjenestene bedre, men de kan ikke på langt nær konkurrere med Netflix på bibliotekets størrelse og omfang. Hvis man bare leter godt nok kan man finne mange skjulte skatter.

Freaks and Geeks
freaks-and-geeks
Denne serien fra 1999 var med å skyte fart i karrierene til en mengde av dagens store stjerner, inkludert James Franco, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr, Linda Cardellini, Samm Levine og John Francis Daley. Serien følger den kjempesmarte Lindsay i det hun begynner å henge med en gjeng «burnouts» (freaks), samtidig som hennes bror Sam, sammen med sine to bestekompiser, prøver å navigere seg gjennom første skoleår på videregående på tidlig 80-tallet. Serien ble tatt av luften etter bare 12 episoder på grunn av dårlige seertall. Seks allerede innspilte episoder ble senere sluppet som gjør at hele serien bare består av 18 episoder. «Freaks and Geeks» har utallige ganger blitt dratt frem som en av de best skrevne humorseriene gjennom tidene, og som en serie som ble kansellert så alt for tidlig.

Fruitvale Station
fruitvale-station

Før Ryan Coogler lagde den fantastiske Rocky-oppfølgeren «Creed» i fjor, kom han i 2013 ut med sin debutfilm «Fruitvale Station». Filmen er basert på den sanne historien om den 22 år gamle Oscar Grant III i det han møter venner, fiender, familie og fremmede på den siste dagen i 2008. Som alle filmer basert på sanne historier blir det tatt noen kunstneriske friheter fra tid til annen også i denne filmen, og den har av noen blitt kritisert for å fremstille et alt for godt bilde av hovedpersonen. Michael B. Jordan er en åpenbaring i rollen som Oscar og gjør alene at denne filmen er verdt å se. Sammen med et sterkt manus gir denne filmen oss et innblikk inn i de gode og dårlige sidene ved livet og hvordan så mye kan endres på bare en dag.

Moon
moon

Duncan Jones, sønnen til David Bowie, mannen bak «Source code» og «Warcraft: The Beggining» lanserte i 2009 sin debutfilm «Moon». I slutten av astronaut Sam Bell’s (Sam Rockwell) tre år lange oppdrag på månen, der han sender leveranser av en ressurs som har stoppet jordens kraftproblemer, oppstår det et surrealistisk og veldig personlig møte. Sam må i samarbeid med sin computer GERTY (stemmen til Kevin Spacey) finne ut at hva som skjer. Sam Rockwell bærer mye av denne filmen på sine skuldre, mye grunnet det at han er den eneste som er med, og gjør dette med bravur. Den fantastiske handlingen, skuespillet og den nydelige musikken som akkompagnerer det hele gjør dette til en fantastisk og annerledes Sci-Fi-film.

Upstream Color
upstream-color

I denne uvanlige filmen følger vi en dame og en mann som blir dratt mot hverandre, viklet inn i livssyklusen til en tidløs organisme. Identiteten deres blir en illusjon i det de prøver å sette sammen bitene i deres ødelagte liv. Mannen bak denne filmen, Shane Carruth, som også spiller en av hovedrollene drar oss inn i en virkelighet vi ikke har sett tidligere. Filmen er både et romantisk drama og en Sci-Fi-triller. Det er en film helt utenom det vanlige, som har en svært så drømmende tone der man ikke alltid forstår hva det er som skjer. Er du ute etter en annerledes filmopplevelse er dette virkelig en film å sjekke ut.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.