Streaming-tips: Ingen lager filmer som Wes Anderson

0

Wes Anderson må sies å være en av de regissørene i verden som lager de mest særegne filmene som finnes. Helt siden han for alvor slo gjennom med «Rushmore» i 1998 har han lagd gode filmer ved enhver anledning. Hans unike karakterer, audiovisuelle preg og brilliante skrevne manus er det som gjør han til min favorittregissør. Er man ute etter en filmopplevelse utenom det vanlige, så er en film av Wes Anderson det man skal se. For det er ingen som lager filmer som Wes Anderson.

The Grand Budapest Hotel (Viaplay)Den nyeste filmen til Anderson forteller historien om den legendariske conciergen, Gustav H (Ralph Fiennes), på det kjente hotellet The Grand Budapest Hotel i fiksjonslandet Zubrowka, i en tid mellom den første og den andre verdenskrig. Vi får se at Gustav H knytter et tett bånd til den nye «Lobby boyen», Zero, som ender opp med å bli hans mest betrodde venn. På grunn av en arvesak havner den dynamiske duoen i en mengde uforutsette og merksnodige situasjoner, der samarbeid og tillit er det eneste som kan hjelpe de to ut av dem. Filmen har et høyt tempo, fantastiske skuespillerprestasjoner, et visuelt uttrykk ulikt alt annet og en historie og dialog som overgår det meste.

Fantastic Mr. Fox (Cmore)
fantastic-mister-foxAnderson har ikke bare laget live-action filmer, i 2009 ga han ut animasjonsfilmen «Fantastic Mr. Fox». Filmen er basert på boken til den velkjente norsk-britiske forfatteren Roald Dahl. Mr. Fox er en tidligere tyv som i sine yngre dager plyndret gårder for deres høns. Han er nå gift og har en sønn, men klarer ikke å legge fra seg sine tidligere vaner, så han begynner å plyndre de tre største gårdene i området. Plyndringene fører til at de tre gårdseierne går sammen for å sette en stopper for Mr. Fox. Dette fører til en mengde problemer for han, og han må få hjelp til å slå tilbake. George Clooney og Meryl Streep er stemmene bak hovedfigurene i denne hysteriske komedien, som er ulik noen annen animasjonsfilm.

The Life Aquatic with Steve Zissou (Viaplay)
the-life-aquatic-with-steve-zissou
Oseanografen Steve Zissou mistet forskningspartneren sin da han ble spist av en mytologisk hai. I et forsøk på å spore opp og drepe haien, samler han et team som inneholder alt fra hans svært så spesielle kone til en ung mann som kan være hans sønn. Alt i alt er forskningsgruppen en samling av alle mulige dysfunksjonelle, og noen få funksjonelle, karakterer man kan finne på denne jord. Ting går selvfølgelig ikke på skinner i jakten på denne mytologiske haien, så mannskapet må forholde seg til en mengde merkelige og til tider svært krevende situasjoner. Som alle Anderson sine filmer er det også i denne filmen karakterene som er det beste, i samspill med den svært så uforutsigbare og morsomme handlingen.

Bottle Rocket (Cmore)
bottlerocketDette er den aller første langfilmen til Wes Anderson. Den ble utgitt i 1996, og er en forlengelse av kortfilmen, med samme navn, som Anderson lagde i 1994. Filmen handler om tre kamerater som planlegger å gjøre et ran, for så å dra på rømmen. De tre vennene er ikke akkurat det man kan kalle profesjonelle, ei heller de smarteste, så uventede ting oppstår. Det er brødrene Owen og Luke Wilsson som har hovedrollene sammen med Robert Musgrave, og dynamikken og kjemien de tre imellom er en fryd for øyet. Karakterene er så komplekse samtidig som de fremstår så enkle. Dette sammen med at manuset og dialogen er så tørr, morsom og til tider barnslig, gjør denne filmen vel verdt å se.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.