Streaming-tips: Fire serier som kan ha gått deg hus forbi

0

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.

Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene

Med mange nye serier som lanseres hvert år, og et allerede stort hav av etablerte serier er det for tiden umulig å få med seg alt av serier som streames på de ulike plattformene. Derfor tar månedens streamingtips for seg fire fantastiske serier som kan ha gått deg hus forbi.

mr.robot1. Mr. Robot (Nrk tv)
Fjorårets aller største og mest positive serie-overraskelse kom i form av Sam Esmail’s hackerdrama «Mr.Robot». I denne serien følger vi dataprogrammereren Elliot Alderson i det han blir oppsøkt av en mystisk mann, bare kjent som Mr.Robot. Elliot lider av sosial angst og diverse psykiske sykdommer, så den beste måten han klarer å kommunisere med folk på er gjennom hacking. Mr.Robot rekrutterer han derfor til hackergruppen «fsociety», med det hovedmål å rette opp i urettferdigheter i samfunnet. Rami Malek og Christian Slater overbeviser stort i rollene som Eliiot og Mr.Robot, og med et manus og en regi av ypperste klasse er denne serien noe av det mest underholdende som har kommet på en stund.

HaltandCatchFire-full2. Halt and Catch Fire (HBO nordic)
Satt i 1980-tallets PC-boom, tar denne serien for seg hvordan tre personer tar opp kampen med de store selskapene i den stadig økende PC-bransjen. Tidligere IBM ansatt, Joe MacMilan (Lee Pace), kontakter ingeniøren Gordon Clark (Scoot McNairy) og studenten Cameron Howe (Mackenzie Davis) i et forsøk på å lage en PC som kan konkurrere med nettopp IBM, som på denne tiden var størst i verden på PCer for privatmarkedet. I dette dramaet er det karakteren som virkelig spiller hovedrollen. De tre karakterene er så forskjellige som katt og mus, og det skapes en helt fantastisk dynamikk mellom de tre. Serien fanger med sin nydelige 80-talls setting og interessante karakterer enhver seer.

Outlander-cover3. Outlander (Viaplay)
Dette sci-fi dramaet er basert på Diana Gabaldon’s serie av romaner om sykepleieren Claire Randall (Catriona Balfe), som i 1945s Skottland blir kastet 200 år tilbake i tid. Hun blir ufrivillig med i kampen mellom skottene og de engelske «redcoates», og blir dratt med på et opplevelse hun sent vil glemme. Under oppholdet møter, og faller, hun for kjekkasen Jamie Fraser (Sam Heughan), og de to må kjempe for livet når den sadistiske generalen Blackjack Randall (Tobias Menzies) er ute etter dem. Satt i Skottland og med fantastiske kostymer er dette en visuelt nydelig serie. Skuespillet til de tre nevnte karakterene er fantastisk, og Tobias Menzies overbeviser stort som den sadistiske jævelen Blackjack Randall blir fremstilt som. Dette er en velspilt serie satt i nydelige omgivelser med et veldig underholdende plot.

fbs1_picker_598x3364. Flesh and Bone (Cmore)
Ballett virker kanskje ikke som det mest underholdene tema når man skal se på en serie. Heldigvis er «Flesh and Bone» både underholdende og svært vellaget. Claire Robbins (Sarah Hay) er en ung danser med emosjonelle problemer som flytter til New York og blir kastet inn den krevende verdenen som er profesjonell ballett. Hun tar seg deltidsjobb på en strippeklubb, og må lære seg å leve i en verden der perfeksjon er det aller viktigste. Serien gjør et dypdykk inn i en emosjonell ustabil persons sinn og hvordan denne personen må tåle å bli psykisk torturert i jakten på perfeksjon. Sara Hay gjør en fantastisk jobb i sin fremstilling av Claire og er i samspill med Ben Daniels, som spiller hennes trener, en nytelse å se på. Dette er en serie for alle som liker brutale og ærlige fremstillinger av menneskers søken etter perfeksjon.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.