Streaming-tips: Filmer som kan ha gått under radaren

0

Hvert eneste år kommer det fantastiske filmer som enten går under vår egen radar, under diverse prisutdelingers radar eller begge deler. Dette er filmer som enten kan være litt vel sære og annerledes, eller som ikke helt har klart å bli markedsført ut til de aller største massene.

Disse fire filmene er av denne kategorien.

Nightcrawler (Netflix):
62ff9ada2203553c20d2399dce8fff86

Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) er en mann med stor stå på-vilje som er på utkikk etter en jobb. Hans driv etter å finne seg en jobb leder han inn i LAs kriminaljournalistikk, hvor han prøver å være den første til å melde fra om hendelser, for så å selge materialet han lager. Hans driv etter å være den første, og den beste, leder han til å krysse linjen mellom å observere og å delta i hendelsene han kommer over. Nina (Rene Russo), som jobber for en nyhetskanal, kjøper materialet Louise lager, og bryr seg ikke om hvordan de er blitt til, men bare om innholdet er sjokkerende og bra nok. Filmen er et mesterverk i form av dens raske tempo og alltid spenningsfylte handling. Det skal også sies at Jake Gyllenhaal gjør en av de beste skuespillerprestasjonene i manns minne.

Straight Outta Compton (Viaplay):
20240343_landscape_GE-1455117604194

På midten av 1980-tallet oppstår en av de mest influensrike Hip Hop gruppene som noen gang har eksistert, NWA. Gruppen er bestående av fem unge menn fra de «harde» gatene i Compton i Los Angeles. Ice Cube, Dr.Dre, Easy-E, DJ Yella og MC Ren revolusjonerer Hip Hop sjangeren gjennom deres «beat» og deres ærlige sanger om livet på gatene i Compton, og livet som unge svarte menn i USA. Vi blir med på de store oppturene i livene deres, men også på de mange nedturene, og myndighetenes forsøk på å sensurere dem. Dette er en ekte, brutal og ærlig fortelling om det å skape en kultur, stå opp mot urettferdighet og å få bort diverse stereotypier. Skuespillerprestasjonene til de fem hovedpersonene er også upåklagelig.

Inherent Vice (Netflix):
11730_1

Den marihuana-røykende privatetterforskeren Larry «Doc» Sportello (Joaquin Phoenix) får i starten av 1970-tallet en sak der han skal etterforske forsvinningen til sin tidligere kjæreste. Saken viser seg å være mer kompleks enn først antatt og etterforskningen graver opp en haug med uløste tråder og absurde situasjoner. På sin søken etter sannheten møter Doc på en mengde forskjellige og svært så interessante karakterer og skikkelser som hjelper til med at denne filmen, til tider, havner under karakteristikken «odball comedie». Filmen er fantastisk velspilt, morsom og har et skuespillergalleri utenom det vanlige, som inkluderer Josh Brolin, Benicio Del Toro, Reese Witherspoon og Owen Wilson. Detter er en film utenom det vanlige, og virkelig verdt å se.

Selma (Viaplay):
Selma-gode-film-viaplay
Denne sanne historien forteller om når Dr. Martin Luther King, Jr. i løpet av en tre måneders periode i 1965 kjempet for å skaffe like stemmerettigheter i landet. Den episke marsjen fra Selma til Montgomery endte i at President Johnson signerte «the Votings Rights Act of 1965», som ble en av de aller største seirene i kampen for svartes rettigheter. Denne filmen forteller hvordan Luther King Jr, med hjelp av sterke støttespillere, utførte denne dristige aksjonen, og hvordan den endret historien for alltid. Filmen blir ledet av David Oyelowos fabelaktige tolkning av Dr. Martin Luther King Jr, og viser på en sterk og vaskeekte måte styret afroamerikanere måtte forholde seg til på denne tiden.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.