Streaming-tips: DC’s tegneserie ensemble

0

Det er ikke bare på det store lerretet man i de seneste årene har adaptert tegneserier, spesielt superhelter. Dette er i økende grad også blitt gjort på det mindre lerretet, i form av mange nye og store tv-serier. Men der Marvel var først ute med et delt filmunivers, så var det DC Comics som var først ute med et delt univers i serieformat. Streaming-tipset for denne måneden tar for seg fire serier som er basert på DC Comics tegneserier. Tre av dem deler univers, mens den fjerde står sterkt på egne ben.

The Flash (Netflix):
the-flash-tv-series-review
Den andre serien i DC Comics delte univers følger krimteknikeren Barry Allen, først introdusert i Arrow, i det han blir slått ned av lynet og får overmenneskelige evner, i form av at han blir raskere enn lynet. Han tar navnet The Flash og blir en superhelt som rydder opp i kriminalitet i hjembyen Central City. Denne serien har alt man kan tenke seg når det kommer til en superhelt fortelling, og litt mer. Den har en rekke forskjellige skurker, nydelige spesialeffekter, morsomme allierte og det synes virkelig at skaperne av serien har stor respekt for kildematerialet. Dette er en av de aller beste superhelt adapsjonene uansett format.

IZombie (Netflix):
maxresdefaultEn veldig annerledes zombie-serie enn det man er vant med fra f.eks. «The Walking Dead». Olivia «Liv» Moore er en fremgangsrik turnuslege som under en båt-fest blir klort og ender opp som en av de levende døde. Men til forskjell fra de zombiene vi har blitt kjent med tidligere, er det slik at de levende døde i denne serien forblir mer eller mindre menneskelige hvis de konsumerer hjerner på en daglig basis. For å få tilgang på hjerner begynner Liv å jobbe på likhuset under politistasjonen i Seattle. En bivirkning av å spise hjernene er at man tilegner seg denne personens minner og særtrekk. Av denne grunn begynner Liv å jobbe sammen med etterforskeren Clive, og de to løser mordgåter samtidig som Liv og vennene hennes må venne seg til at det er zombier ute og går. En meget velspilt serie med en svært dynamisk hovedperson.

Arrow (Netflix):
arrow0Serien som startet hele det delte serieuniverset til DC Comics. Arrow forteller historien om milliardærplayboyen Oliver Queen som vender hjem fra en øde øy etter fem år. Oliver er ikke den samme mannen han var før han skipet han var på forliste, og setter seg som oppgave å redde byen sin Starling City fra korrupsjon og de mange onde kreftene som lurer. Han tar på seg mantelen som «The Green Arrow» og med hjelp av vennene «Speedy», «Spartan», «Black Cannary» og «Arsenal» rydder han opp i byen sin. Det er de samme serieskaperne som står bak denne og «The Flash», og igjen er det slik at de har stor respekt for kildematerialet. Det har seg også slik at denne serien er mer «troverdig» i det at det ikke er like mange «supermennesker», som det er i «The Flash». Dette er en veldig god serie, med noe av bransjens beste stuntkoordinering.

DC’s Legends of Tomorrow (Netflix):
maxresdefaultfffffDen tredje og til nå siste serien ut i dette delte universet inneholder karakterer som er introdusert i både «Arrow» og «The Flash». Seien handler om hvordan Rip Hunter, en «Timemaster», samler en gjeng helter og antihelter til å reise med han i tid for å stoppe den udødelige Vandal Savage. Med seg på laget får han «The Atom», «Firestorm», «Hawkman», «Hawkgirl», «Captain Cold» og «Heatwave», og sammen reiser de rundt i tid og besøker alt fra Norge på midten av 70-tallet til England i 2166. Detter er en serie som ikke helt når opp til sine to forgjengere, men som fortsatt klarer å skape veldig god underholdning. Den klarer å balansere karakterene godt, og dynamikken mellom dem er svært god. Det er også morsomt å se så ulike karakterer forholde seg til hverandre, samtidig som de prøver å redde verden.

Andres Haugen Vikhagen, Streaming-spalten.Andres Haugen Vikhagen gir deg de beste streaming-tipsene!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.