Streaming: Noe annet enn eksamen

0

Silicon Valley (HBO Nordic) 

I vår verden finnes det en app for alt. Har du noen gang tenkt på hvor de kommer fra? Hvilke rare mennesker kommer på alle disse geniale idéene? I Silicon Valley blir vi med til tech-verden hvor det befinner seg svært underlige typer mennesker. De opptrer i form av teknologi-gründere og utviklere som kjemper for tilværelsen i nettopp Silicon Valley. Serien er en komedie som følger Richard og hans venner, en sosialt avvikende gjeng, mot drømmen om å bli en stor tech-bedrift. Det er mange hinder som skal overkommes, og den sosiale inkompetansen samt hysteriske atferden gjør det ikke lettere. Denne serien er et herlig humor-fylt innblikk i en verden de fleste av oss ikke har stor kjennskap til. Trenger du å le av stereotypiske nerder i en hektisk eksamenstid, er dette serien du skal se! 

 

Janis: Little Girl Blue (Netflix) 

Janis Joplin var en av tidenes mest markante skikkelser i populærkulturen. Når hun ikke fylte luften med musikk som grep deg i sjelen med sin helt unike stemme og stil, levde hun et veldig spesielt liv. Dette er historien om henne. En utsøkt skildring av et misforstått, annerledes menneske med et enormt talent. Historien om henne er både søt, vakker, trist og mørk. Fortalt av de som var nær henne i løpet av hennes liv og karriere, og opplevde livet med den første og kanskje største kvinnen i rock and roll gjennom tidene. Gjennom brev, usett før denne dokumentaren, gamle intervjuer og historier får vi et unikt innblikk i Janis’ liv som gir oss et bilde av en sterk kvinne, som var en pionér på flere fronter. På tross av mye motgang og et hardt liv klarte hun å blomstre. En unik og sterk historie.  

 

The Newsroom (HBO Nordic) 

Vi lever i en tidsalder hvor vi stadig blir møtt med konstant informasjon fra flere medier. Det foregår en hel del i kulissene for å få til dette og nyhetene som møter oss har alltid flere sider. «The Newsroom» prøver å skildre nøyaktig dette. Vi blir med i en nyhetsredaksjon i et mediekonsern i USA. Vi får et innblikk i hvordan hverdagen er blant journalister og produsenter som dekker nyheter i en verden som er i stadig endring og i et mylder av informasjon. Det er en særdeles bra dramaserie som treffer spikeren på hodet ved flere punkter. Det er humor, intriger, drama og en handling som trekker frem genuine problemstillinger fra vår tid og setter sine stikk til bransjen og vårt samfunn. En fengslende serie man gjerne vil se flere ganger.  

 

 

Vietnam (NRK) 

Vietnamkrigen var en av den kalde krigens mest brutale og meningsløse konflikter. I denne prisbelønte dokumentaren tar vi et dypdykk i hendelsesforløpet før, under og etter krigen. Det er en møysommelig gjennomgang av de viktigste årsaker og hendelser på begge sider av krigen. Aldri før har historien blitt fortalt slik. Av mennesker som faktisk var der og kjempet. De som regjerte og de som ble offer for omstendighetene. Vitnesbyrd som skildrer feilslåtte taktikker, tragiske misforståelser. Brutale handlinger og en mangel av mening. Tap, seier og det politiske spillet. Dette er en av de beste dokumentarene om emnet. En som ikke legger et slør av datidens samtid og samfunn over konflikten. Den blir sett med nåtidens øyne. En fortelling om det som faktisk skjedde. Gripende og hjerteskjærende fortellinger i intervjuer og arkivfilmer som ikke var sett før denne dokumentaren.  En av årets beste! 

 

AMY (Amazon Prime) 

Dette er den hjerteskjærende historien om en av vår tids mest genuine og talentfulle artister. Amy Winehouse hadde et uttrykk og en stil som var så ekte og gripende at selv om hun kun rakk å gi ut to album, ble et ikon i musikkverden. En diva med et utrolig særpreg og en dyster skjebne. Denne biografien tar for seg hennes liv fra barndom til hennes tragiske og alt for tidlige bortgang. Vi får et innblikk i et hardt liv og en fortelling om en vakker sjel som brytes ned av verden. Et nært og særdeles ærlig bilde av en legende, som ikke er vist før. Fortalt med hennes egne ord og usett arkivmateriale. Et mesterverk av en dokumentar. Dypt rørende og vakker. Hvis du ikke elsket Amy og musikken hennes fra før, vil du gjøre det etter å ha sett denne.  

 

Boardwalk Empire (HBO Nordic) 

Det finnes en rangstige og et hierarki i alle bransjer i verden. Trodde du at det var gangstere som var på toppen av stigen i forbudstiden? Bli med til næringskjedens høyeste punkt på 20-tallet i Atlanta, USA. Vi følger Enoch «Nucky» Thompson, en korrupt embedsmann i Atlanta. Han regjerer lovlig som kasser (EN: treasurer) i byen og ulovlig som en av de største alkoholdistributørene i landet. En mann som fremstår som gavmild og raus med gode kjerneverdier, men som styrer datidens underverden med jernhånd. Enoch Thompson er løst basert på den virkelige personen Enoch Johnson, som styrte det politiske spillet i Atlanta og bedrev virksomheter som organisert prostitusjon, spritsmugling og gambling på 20-tallet. Serien er et vakkert actionfylt drama med flere parallelle historier og utrolig gode skildringer av et stort arsenal av karakterer. En klassiker fra vår tid. Kort sagt: en utrolig bra serie om forbudstiden på 20-tallet i USA. Ingen over, ingen ved siden.  

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.