Streaming: Krig og politikk

0

 

The Brink (HBO Nordic) 

Verden står på randen av tredje verdenskrig. Konflikter blusser opp over alt. Verdens ledere viser sin udugelighet, og tar kun råd fra trangsynte rådgivere som ikke vil annet enn å rasle med sablene og storme ut av skyttergravene. Fred virker uoppnåelig, og vår planets videre eksistens blir lagt i hendene på de mest usannsynlige, og til tider udugelige, redningsmenn. I denne fantastiske komedien av et drama følger vi det geopolitiske spillet og dets bakmenn, sett med et skråblikk og ispedd en god dose mørk humor. Denne serien setter et stikk i siden til politikere og deres valg av løsninger i tidligere kriger (les; vesten og konflikter i Midtøsten). Det ryktes at serien traff noen litt for nært i de høyere hold, og at det resulterte i at det ikke ble produsert mer enn en sesong. Nydelig utført! 

 

Nobel – Fred for enhver pris (NRK) 

I en verden delt mellom øst og vest finner også Norge og nordmenn sin plass som brikker i verdens store sjakkspill. Løytnant Erling Riiser (Aksel Hennie) skal hjem fra et oppdrag i Afghanistan. Det gikk ikke som planlagt. Han tror han har lagt krigen fra seg, men like etter sin hjemkomst snubler han over ledetråder som forteller ham at det ikke er i nærheten fra over for ham. Han følger disse trådene og nøster snart opp en hel ball av ubesvarte spørsmål. En serie av uforklarlige hendelser får han til å innse: han har kun vært en liten brikke i et stort spill. Å vinne spillet blir hans nye oppdrag. Denne serien er definitivt noe av det bedre som har blitt produsert i norsk TV-historie, og kan faktisk måle seg med andre europeiske og amerikanske produksjoner. En god triller/drama med mye action. Gratis i Norge! 

 

1864 (Netflix/viaplay) 

I 1864 erklærer Preussen krig mot Danmark og innleder den andre Slesvigske krig. Vi følger to brødre som under omstendighetene blir dratt inni krigen, og vi følger deres fortelling gjennom serien. Vi får et innblikk i datidens plikt- og autoritetssamfunn, og ser hvordan de mektige og maktgale menneskene lever i sin egen verden, mens de samtidig raserer den virkelige. De to brødrene står midt oppi det hele, og for å gjøre krigens lidelser og råskap enda verre blandes det inn en hjerteskjærende kjærlighetshistorie. En vakker og til tider brutal visualisering av endeløs tragedie. Den baserer seg på virkelige hendelser. Her er det ikke mangel på gode karakterer og skuespillere. Til og med norske Jacob Oftebro har en av de ledende rollene. Spektakulære scener, fylt med tragedie og sorg. Dette er kjærlighet i krig. 

 

Veep (HBO Nordic) 

Mange av oss har kanskje undret seg over hvordan ekte politikk utfolder seg i maktkorridorene. I denne serien får vi et særdeles humoristisk synspunkt på hvordan det gjøres i Washington D.C.. Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) starter som visepresident og vi følger hennes ferd i det politiske spillet i det hvite hus. Hun har en drøm om å en gang bli den første kvinnelige president, men på vei dit er det en horde av absurde mennesker og problemer som skal overkommes. Når ett problem er løst går det knapt et minutt før et nytt oppstår. Serien er full av nydelige karakterer som virkelig blir utfylt av sine skuespillere, og har et manus som er så fullspekket med god humor og frekkheter at man ikke kan annet enn å le. Armando Ianucci er utrolig god til å skrive, og det får man virkelig se her. En vinner! 

 

Generation Kill (HBO Nordic) 

Under beleiringen av Irak får en amerikansk journalist fra Rolling Stone bli med til fronten og ta del i invasjonen fra nært hold sammen soldatene. Vi møter en gruppe soldater som etter omstendighetene skal innta et land de ikke kan finne noen grunn til å være i, og finner sin rolle i at de utfører deres jobb som er å være små brikker i et stort spill. De er der for å drepe. Serien tar for seg mange av de spørsmålene som ble drøftet rundt invasjonen av Irak, sett fra en soldats øyne. Den prøver å gi et lite innblikk i hvordan det var å være frontsoldat som gjør det omstendighetene krevde. Det er en bunnsolid produksjon og bærer ikke preg av å være partisk. Den er full av humor, både lys og mørk, og med karakterer du ikke klarer å ikke like. En herlig blanding av humor og alvor og ærlighet som kan sees om igjen og om igjen  

 

The Thick of it (TV2 Sumo) 

En litt ukjent perle for det norske publikum. I Storbritannias maktsentrum finner man en hel rekke utrolig merkelige mennesker. Hvis du trodde du hadde en anelse om hvordan politikken der fungerer, tro om igjen. Vi blir tatt med midt inn i det. In the thick of it. Vi får et innblikk i hvordan politikere fungerer, og hvordan det egentlige spillet er. Det er en komisk fremstilling av en surrealistisk verden hvor alt er satt litt på spissen. Den er proppet med utrolig gjennomførte karakterer og humor fra en annen verden. Engelsk humor har aldri vært bedre. Spesielt om du liker den litt på kanten! Dette er serien som gav opphav til «Veep». Orginalen om du vil. Den er kanskje litt ru i kantene og ikke like glossy som nyere produksjoner. Men absolutt verdt å få med seg! 

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.