Streaming: Fantastiske filmer ingen så

0

Hvert eneste år er det en mengde fantastiske filmer som blir utgitt, men som ingen ser. Grunnene til dette kan være mange. Det kan være lite eller feil markedsføring eller at filmene åpner samtidig som mer kjente og større filmer. Det kan også være så enkelt som at det kommer så mange filmer at det er umulig å få med seg alt som kommer. Under har jeg listet opp fire av disse fantastiske filmene som altfor få fikk med seg.

The Gift (Cmore/Tv2Sumo):
Det nygifte paret Simon (Jason Bateman) og Robyn (Rebecca Hall) flytter til LA når Simon skal starte i en ny jobb. En dag møter de på Gordo (Joel Edgerton), en kjenning fra Simons fortid, som begynner å dukke uanmeldt opp ved det nye huset og han begynner å legge igjen gaver. Paret finner fort ut at det er noe merkelig ved hele situasjonen og 20 år gamle hemmeligheter fra Simons fortid begynner å komme til overflaten. Denne filmen er både skrevet og regissert av Joel Edgerton, og en bedre regidebut skal man lete lenge etter. Dette er en film som er mesterlig lagt opp, med nydelig spenningsoppbygging. Med sitt fantastiske manus, skuespillerprestasjoner og en uforglemmelig slutt er ikke dette annet enn en mesterlig thriller.

Everybody Wants Some!! (Cmore/Tv2Sumo):
Denne filmen blir av mange sett på som den spirituelle oppfølgeren til «Dazed and Confused». Filmen handler om en gjeng baseballspillere på college som i løpet av den første helgen før skolestart manøvrerer seg gjennom friheten og ansvaret ved et voksenliv uten tilsyn. Richard Linklater er regissør, og klarer på en forunderlig måte å fange menneskelig oppførsel på en så naturlig og nydelig måte. Han får frem, gjennom de meget interessante og morsomme karakterene, gleden og viktigheten av å leve i nuet, men også spørsmålene om hva fremtiden vil bringe. Dette er en av de filmene man kan se om og om igjen uten å bli lei. En fantastisk film fra en av de mest undervurderte regissørene i vår tid. 

Love and Mercy (Viaplay):
I 1966 utga gruppen Beach Boys albumet «Pet Sounds», et album som i senere tid blir sett på som kanskje det beste albumet noensinne laget. «Love and Mercy» bytter med å følge grunnlegger og frontfigur Brian Wilson (Paul Dano og John Cusack) under produksjonen av albumet og senere som eldre. Vi får se hvordan geniet Wilson kom opp med den unike, på denne tiden kontroversielle, musikken til denne ikoniske platen, og hvordan han ble preget av den bipolare lidelsen han led av. Man får også se hvordan Dr. Eugene Landy (Paul Giamatti) styrte over livet til den litt eldre Wilson med jernhånd, og hvordan han på brutalt vis overmedisinerte han. Filmen tar for seg en manns artistiske så vel som personlige triumf, og på en nydelig måte sådan. 

Layer Cake (Netflix):
To år før han ble James Bond spilte Daniel Craig i dette britiske gangsterdramaet. Craig portretterer en suksessfull kokainsmugler, som får et dobbeltoppdrag rett før han stille og rolig har planer om å trekke seg tilbake. Selvfølgelig går ikke jobben helt på skinner, og smugleren, bare referert til som XXXX, befinner seg etter hvert i en svært kinkig situasjon. Dette er nok en god britisk gangsterfilm, med mange likhetstrekk til Guy Richies «Lock, Stock and Two Smoking Barrels». Filmen holder et høyt og konsist tempo som bidrar sterkt til at den aldri blir kjedelig å følge med på. Sammen med noen nydelige overganger er dette en film det er en fryd å følge fra A til Å.

Få flere streaming-tips her.

I streaming-spalten gir Andres Haugen Vikhagen tips til hvordan du skal få det beste utav strømmetjenestene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.