Stortinget FK – Årets førsteellever

0
fotballspiller med ball
Illustrasjonsfoto: Magdalena Hestholm/Arkiv

KÅSERI: I et samfunn i total krise, der Covid-19 henger over oss, og en ustabil president regjerer over statene, er det mange viktige spørsmål som må svares på. Bør vi lage bomberom i kjellerne våre? Kommer vi til å leve lenge nok til å få barnebarn? Hvilke stortingsrepresentanter ville utgjort det beste fotballaget? Her får du svaret på det viktigste av dem!

Keeper – Jon Helgheim

Denne er potensielt den enkleste av dem. Jon Helgheim har lagd karriere ut av å skulle holde folk ute; dette burde det ikkje være noe problem å overføre til fotballverdenen. Så flink han er til å holde folk ute av landet, burde han klare å holde ballen utenfor målet også. Helgheim er et sikkert kort når en skal holde nullen hele sesongen gjennom.

Høyreback – Kjell Ingolf Ropstad

Den perfekte kandidaten til å bekle høyrebacken. Ropstad ligger alltid bredt, er utrolig aktiv, og tar kampen i alle situasjoner. Om han så er den eneste spilleren på banehalvdelen så kriger han så blod, svette og tårer renner i strie strømmer. Selv om hele motstanderlaget ler av han, så preller det av, og han presterer på det samme nivået, kamp etter kamp. Klassespiller.

Her har vi kanskje assistkongen på laget. En mester i å skape målpoeng ut av intet for høyresida, og er alltid en god støtte for høyreving og høyre indreløper. Lever også etter mantraet «Klarer du bære frem en målgivende pasning, klarer du to.»

Høyre midtstopper – Sveinung Rotevatn

På midtstopperplass er vi avhengig av å ha to spillere som samarbeider godt med hverandre, samtidig som de holder fred med sin egen side. Sveinung Rotevatn er gull verdt på dette punktet; han bidrar til at Høyre fortsatt sitter i regjering, samtidig som miljøpolitikken hans faktisk av og til tekker venstresida. Gull i diplomati.

I tillegg til dette er han ikke redd for å stå opp mot angrep fra hverken motspillere eller medspillere. Han stiller velvillig opp og forsvarer seg og laget sitt i møte med mer eller mindre konstruktiv motbør. Selvskreven i midtforsvaret.

Venstre midtstopper – Une Bastholm

Nok en perfekt kandidat for midtstopperplass, da hennes prinsipielle blokkløshet gjør at hun kan være venner med både høyresida og venstresida på banen. Kjemper også utrettelig for laget sitt, og lar ingenting komme i veien for seieren hun til slutt skal ha, koste hva det koste vil.

Samtidig vil samarbeidet med stopperkollega Rotevatn være bra, da begge to deler noen av de samme hjertesakene. Disse to vil sammen stoppe alle angrep som kommer deres vei. Ustoppelig duo.

Venstreback – Audun Lysbakken

Stortingets Andy Robertson. Lar stort sett venstrevingen ta seg av angrepene, men er velvillig med å støtte opp i angrepet, og bidrar med målgivende i øst og vest. Alltid et solid angrepsvåpen, og slipper lite til defensivt. I tillegg deler han sin joviale og jordnære fremtoning med Liverpools skotte, og er dermed selvskreven på laget.

Får ikke vingplassen utelukkende fordi han har en tendens til å være litt passiv når målene skal scores. Her har han heldigvis en venstreving foran seg som aldri er redd for å angripe.

Defensiv midtbane – Knut Arild Hareide

Den bastante ankermannen satte hele karrieren på spill for det han trodde på, og var stilt så hardt på midten at han mista status i partiet. I førsteelleveren vår, derimot, er Hareide selvskreven. Klarte i flere år å samarbeide med høyresida, samtidig som han har sympati for venstresida sin politikk. I tillegg vil han kjempe utrettelig for å forsvare eget lag mot alt som måtte komme, og gir aldri opp før dommeren blåser av kampen. Hedersmann.

Dette er virkelig mannen du vil ha på laget når ting butter imot. Alltid smilende, kretsmester i humørspredning, og tvers gjennom kjernekar. Denne plassen har du til verden går under, Hareide.

Høyre Indreløper – Trine Skei Grande

Spiller ball like bra på gress som på åkeren, og selv om hun av og til går litt for bredt ut til høyre, kunne ikke denne plassen gått til noen andre. Vi vet allerede at hun har god ballfølelse; pokeballene på stortinget beviser dette. Den perfekte indreløperen som gir like mye som hun tar, og alltid er på pletten, enten du vil det eller ei.

Venstre indreløper – Hadia Tajik (kaptein)

Nå mener kanskje mange at Arbeiderpartiet burde ha en plass ute på venstresida, men de er nok temmelig godt befesta på midten. Der står de støtt og stadig, og samarbeider like gjerne til høyre som til venstre. Hadia Tajik får både plassen på banen og kapteinsrollen på laget. Dette fordi hun er det perfekte bindeleddet mellom kulturer, mellom kjønn, mellom politiske ståsted. I tillegg har hun helt tydelige evner til å samle mange folk for en felles sak, og om hun har satt seg et mål, så når hun det, uansett hvor vondt det måtte gjøre for andre. Det perfekte rivjernet på midten, og stortingets soleklare stjernespiller.

Høyreving – Siv Jensen

Høyrefløyens jernkvinne er selvskreven her. Sendte Jens Stoltenberg i pølsebua med et morna’, og siden har høyresida sittet med makta. Et fantastisk angrepsvåpen som ALLTID går for mål, uansett hvor håpløs situasjonen måtte virke. Hun er også kapteinen uten armbånd, som roper og skriker og maner lagkamerater til kamp, i alle situasjoner. Når det blåser som verst, blåser Jensen mest.

Nå er det riktignok diskutabelt hvor ofte Jensen treffer mål, men for sin ustanselige innsats i angrep, må hun nesten få denne plassen.

Venstreving – Bjørnar Moxnes

Foxy Moxy er alltid, som sin motpart på høyrevingen, klar til angrep, og går minst like ofte for mål. Forskjellen er at Moxnes oftere treffer mål, som da han sendte motspiller Sylvi Listhaug av banen med skade bare minutter etter at hun var kommet inn fra benken. Klassespiller som alltid leverer, og angriper fra venstrekanten som om det ikke finnes noen morgendag.

Ulempen er at han ikke er mye til støtte sentralt, og holder seg som regel ute på kanten sin. Men hva gjør det, når han skaper så mange mål fra posisjonen sin? Selvskreven på laget.

Spiss – Liv Signe Navarsete

Står på barrikadene kamp etter kamp, og kjemper dager og netter for seieren. Har en historie med mye mål, men har de siste sesongene opplevde et lite måltørke. Likevel må hun få denne plassen, for mer arbeidsom spiller skal du lete lenge etter. I tillegg gir hun ikke ved døra; hun går på, står for sitt, og angriper høylytt og krast når det er rom for det.

Med Navarsete på topp blir det garantert mål. Om det så bare er Sognemål så får det gå, plassen er hennes uansett.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.