Stor oversikt over fadderuka 2018: – Mer festival enn noen gang før

0

Stor oversikt over fadderuka 2018

Helikoptertur, inngang til festivalområdet, temafester og pantestasjon – her er oversikten over informasjonen som nå er tilgjengelig om den ukelange festen i fadderuken. 

Tekst: Pia Vinningland. Foto: Pia Vinningland og Kylo Salvesen

Mye er allerede klart for fadderuka 2018, og under det siste styremøtet til Fadder før sommeren ble planene lagt frem.

Faddere og frivillige

Så langt har 639 faddere meldt seg på fadderuka 2018. 1. august i fjor var det ca. 370 påmeldte, men de solgte totalt 1.000 t-skjorter til faddere da festivalen startet.

Fadder sliter derimot med å få nok frivillige – til nå har 35 personer meldt seg som frivillige, men det er et stykke unna målet om å ha 50-100 frivillige som kan hjelpe til. De frivillige kommer gratis inn i fadderlandsbyen når de ikke jobber.

Informasjonsdiamant på campus Ullandhaug

Faddersjef Kim Roger Andersen lover at fadderuka 2018 vil bli ”mer festival enn noen gang før”.

– I år har vi fokusert mer på utsmykning av campus for å gjøre det mer til en festival, med blant annet lys og dekor. Det blir også ny utforming og scene, og utenfor Studentenes Hus vil vi plassere et fem meter høyt tårn, formet som en diamant, med informasjon om artister, program, generell informasjon og takk til sponsorene. Og så skal vi få en egen portal til inngangen, røper han.

Verdens lengste frokostbord med 2.500 liter sjokolademelk

Mandag morgen vil et minst 550 meter langt frokostbord reise seg langs promenaden gjennom campus. Dette i et forsøk på å  få rekorden for verdens lengste frokostbord i Guinness rekordbok. Rekordforsøket er allerede meldt inn, og fylkesordføreren, Solveig Ege Tengesdal, skal åpne arrangement og muligens starte dagen sin med studentene.

Det er forventet at rundt 5.000 personer vil komme for å starte dagen sin med et gratis måltid fra det lange bordet i tidsrommet mellom 08.30 og 10.30.

Rundt frokostbordet vil det blant annet serveres 2.500 liter sjokolademelk fra Q-meieriet. De har fått pålegg fra Nortura – og har avtaler med lokale aktører om brød og baguetter. Faddersjefen holder ennå kortene tett til brystet når det gjelder serveringen under frokostbordet, men han lover å komme med flere detaljer etter hvert.

 

Dette er åpningstidene i fadderlandsbyen:

Mandag: Klokken 15.00-23, (Men fadderteltet åpnes også for semesteråpningen mellom 11.25 – 13.30.)

Tirsdag: Klokken 14-18

Onsdag: Klokken 14-23

Torsdag: Klokken 14-18

Fredag: Klokken 15-23

Fullstendig program for fadderuka vil lanseres 15. juli. Mer om hva som står på programmet, annet enn artister, er fremdeles ukjent. Nestleder i Fadder, Jørgen Tande-Petersen ønsker ikke å kommentere fordi det er mye som ikke er spikret ennå, forteller han.

 

Vakthold både på campus Ullandhaug og i sentrum

I år har Fadder hentet inspirasjon fra blant annet studiesteder i Oslo og Trondheim, og har satt i gang en egen faddervaktordning. Det vil stå et informasjonstelt sentralt på campus hvor alle kan komme og stille spørsmål, og det vil være minst én fra fadderstyret tilgjengelig i teltet for å hjelpe til.

Det skal også etableres en vakttelefon som studentene kan ringe, og denne vil være åpen hele døgnet. Nummeret til vakttelefonen vil være 400 82 003.

På nattestid, mellom klokka 23.00 og 04.00, vil to personer fra fadderstyret være tilgjengelig i sentrum med vaktbil. De har med seg mat, drikke og førstehjelpsutstyr. I dette tidsrommet vil også crew-medlemmer fra UiS, BI og VID gå rundt i sentrumskjernen med gjenkjennelige refleksvester for å passe på studentene.

Ellers stiller PSS med sikkerhet i fadderlandsbyen i dens åpningstider. Faddersjefen informerer om at det, på de største dagene i fadderlandsbyen, vil være 13-15 vakter på området for å passe på at alt går som det skal.

– Dersom vi ser at det er behov for flere vakter kan vi ta inn flere, og da er det faglige innspillet til PSS viktig for oss. Og det vil være sanitetspersonell i et eget telt på campus, bemannet med to til tre personer hver dag, sier Andersen.

Snus, mat og energidrikk på campus Ullandhaug

I fadderlandsbyen vil det være fire matvogner som skal gi fadderne og fadderbarna flere valgmuligheter til å fylle magen under festlighetene. Det er The Shack, Wrap´n´roll (som også tar med sitt eget nye konsept med boblevafler), Pizzabakeren og Mæf Sola Kebab som skal stå som matstand. Ellers kommer Redbull og Swedish Match.

Billettene; pris, sted og farge

For å få tilgang til fadderuka må man enten kjøpe t-skjorte eller bånd. Faddere og fadderbarn kjøper t-skjorter med ulike farger – for å markere hvem som er hvem. Disse vil koste 300 kroner.

Fargen på t-skjortene til fadderne og fadderbarna er hemmelig frem til siste uka før fadderuken. SmiS kan røpe at begge fargene kommer til å være Instagram-vennlige, både alene og sammen.

Dersom du skal jobbe en dag, eller av en grunn ikke har lyst eller mulighet til å delta hver dag hele uka – kan du kjøpe dagspass, som er et festivalarmbånd i farger som matcher t-skjortene. Disse kan kjøpes for å få tilgang til festivalen på mandag, onsdag og fredag, og vil koste 100 kroner per dag.

T-skjorter fås kjøpt direkte av fadderledere eller i informasjonsteltet som skal stå utenfor Studentenes hus. Dagspass kan kjøpes i informasjonsteltet.

Studenter fra BI og VID har tilgang til fadderteltet på campus Ullandhaug. VID-studentene skal ha samme t-skjorte som UiS-studentene, bare med VID sin logo, og får tilgang til området hver dag. BI-studentene kan kjøpe dagspass.

– Vi tilbudte BI-studentene å ha samme t-skjorte, men BI har en egen ordning med sentralstyret i Oslo – så de kan heller kjøpe dagspass dersom de vil være med på noen av de største dagene her på campus, forklarer faddersjefen på UiS.

Klar for temafester

I år arrangeres fire temafester på tirsdagen. De vil finne sted på Hall Toll, Alf & Werner, Hexagon og Folken.

Billetter til de ulike festene kjøpes hos linjeforeningene som arrangerer stands i fadderteltet samme dag, altså tirsdag.

Tre betalingsmetoder

I år kan du betale kontant, med Vipps eller med bankkort i terminaler fra iZettle i fadderlandsbyen.

– Vi har i år valgt å få inn iZettle fordi den internasjonale fadderuka går bort, og de internasjonale studentene derfor vil feire sammen med oss. Dette er en betalingsmulighet de også kan ta i bruk, ettersom de ikke har Vipps og ikke alle har tatt ut kontant ennå, forklarer Andersen.

Alle de tre betalingsløsningene vil være tilgjengelige der fadder er ansvarlige.

– Leverandørene som kommer for å stå i fadderbyen har fått beskjed om å ha disse systemene tilgjengelig. De må tilby minst én av betalingsmulighetene, men helst to. 

 

14 artister bekreftet til fadderfestivalen

Semesteråpningen skal i år som i fjor, foregå i fadderteltet før teltet åpner for fadder. I år er det Stina Kjelstad og Mugisho som står for underholdningen.

DDE skal spille på mandags kveld. Etter denne konserten, som markerer åpningen av fadderuka, lover faddersjefen et stort fyrverkerishow. De´går likar no!

– Dette har Fadder aldri gjort før, og det blir en avslutning på første dag – men samtidig en feiring av starten på uka. Jeg ønsker å gi uka et preg av å være en festival, sier Andersen.

Han ønsker på dette tidspunktet ikke å si noe om hvor mye penger de har lagt i himmelshowet.

Vi har fått listen over artister som skal spille på onsdagen. Da kommer M4DZI fra ”Norske talenter”, Dårlig Vane, TRXD og en surprise-artist fra Utopia.

Utenom disse, vet vi at artistene som kommer resten av uka er følgende:

– CLMD

– Tom Boye

– Marthe Wang

– Nedja

– Robin og Bugge

– Sjur Sax

– Haavard og Bendik

– Oscar Casa

Lek og moro uten alkohol

Det vil være et alkoholfritt område på fotballbanen like ved der fadderteltet pleier å stå. Fadderlandsbyen blir dermed større enn hva det har vært tidligere år.

– I det alkoholfrie området vil det være mer fokus på lek og moro, sier faddersjefen.

Dette området vil være åpent hver dag, utenom torsdagen og fredagen.

– Årsaken er at det på torsdagen vil være mange arrangementer utenfor campus. Fredagen blir det en stor avslutning på hele fadderuka inni fadderteltet, forklarer faddersjefen og nestlederen sammen.

Nytt i år er at alle linjeforeningene får stå gratis på stand i fadderteltet hele uka, også i det alkoholfrie området.

Det er ikke rosa, men fremdeles kult

Tradisjonelt har det vært mulig å få kjøpt en helikoptertur over Stavanger, fra campus bak Arne Rettedals hus. Helikopteret kommer også i år, men med en ny spesiell tur i tillegg til den tradisjonelle. I år vil det nemlig være mulig å fly helikopteret over Preikestolen.

Vinn 3.000 kroner på pant

Et nytt miljøsparende prosjekt under fadderuka i år, er en pantestasjon som utarbeides sammen med studentorganisasjonen Spire i fadderlandsbyen. Panteordningen vil ligne den som brukes på Øyafestivalen, hvor man kan pante ølglass.

Det vil daglig være en konkurranse om å pante flest glass, med premie til personen som panter flest glass gjennom hele uka. Premien er en pengepremie på 3.000 kroner fra Fadder, opplyser faddersjefen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.